Tratamente naturiste pentru durerile de stomac

Stilul tău de viaţă îţi provoacă frecvent dureri de stomac şi cauţi un tratament naturist cu efect garantat? Noi îţi propunem mai multe.

Cum să eviţi durerile de stomac

Persoanele anxioase se confruntă adesea şi cu dureri de stomac aşa că ar trebui să devii mai calmă şi să nu te mai laşi atât de grav afectată de micile probleme de la job. În plus, este indicat să respecţi orarul meselor în defavoarea unei singure mese substanţiale pe zi, seara, aşa cum ştim că faci adeseori.

Iar atunci când primeşti pacheţel de la mama nu trebuie să te îndopi, oricât de delicioase ar fi preparatele. Normal că vei avea dureri de stomac dacă îndeşi mâncarea când nu mai încape nicio îmbucătură!

Nu bea apă în timpul meselor deoarece vei dilua acidul gastric şi vor rămâne microbi nedigeraţi, digestia va fi încetinită, iar după ce termini masa mai aşteaptă o oră, două până la desert!

Obişnuieşti să consumi alcool în mod frecvent, fumezi, mănânci gras şi condimentat? Toate aceste obiceiuri alimentare nocive îţi vor spori durerile de stomac, aşa că asigură-te că nu faci excese.

Ceaiuri calmante pentru durerile de stomac

Cine ar fi crezut că sunt atâtea remedii naturiste la îndemână pentru durerile de stomac? Calmează-te cu un ceai călduţ îndulcit cu puţină miere preparat din unul dintre aceste ingrediente sau un mix: mentă, muşeţel, ghimbir, urzică, pelin, salvie, sunătoare. Dacă preferi, încălzeşte-ţi un pahar cu lapte la care adaugă un praf generos de scorţişoară cu efect de calmare a stomacului.

Alte alimente care calmează durerile stomac.

Cărbunele alimentar reduce nivelul de aciditate din stomac şi în acelaşi fel funcţionează şi pâinea prăjită. Adaugă şi un iaurt natural care conţine bacterii bune (probiotice) dar nu doar atunci când ai dureri de stomac ci în alimentaţia de zi cu zi. Tot aşa poţi include în meniul zilnic supe-creme de ţelină şi păstârnac, varză murată desărată şi praf de ardei iute cu rol calmant.

Tu ce alte remedii pentru durerile de stomac mai ştii? Pe care dintre cele enumerate mai sus le-ai folosit chiar tu şi care ţi s-au părut cele mai eficiente?

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.