Totul despre varice. Cauze, simptome și tratament

Varicele sunt coșmarul multor femei. Află ce anume le cauzează, cum te afectează și cum se pot trata, pentru a-ți recăpăta picioarele frumoase.

Mai mult de jumătate din femeile din România suferă de această afecțiune, motiv pentru care multe persoane au început să considere varicele ceva obișnuit, cu care nu trebuie să își bată capul. Acest lucru ne aduce aminte de femeile care au impresia că este normal să își piardă silueta odată cu trecerea timpului. Totuși, vedem femei în vârstă care arată ca la 30 de ani, deci este clar că atunci când ne îngrijim corpul putem să ni-l păstrăm tânăr pentru mai mult timp!

Citește și: 3 strategii pentru picioare mai frumoase 

Care sunt cauzele apariției varicelor?

În general, varicele apar din cauza interesului scăzut pentru propria sănătate. Sedentarismul și greutatea peste limita normală sunt cele mai des întâlnite cauze, alături de statul îndelungat în picioare. Alte cauze sunt fumatul, sarcinile repetate și factorii ereditari.

Ce simptome au varicele?

Odată cu apariția varicelor apar și o senzație de arsură, disconfort la nivelul gambelor, crampe musculare, senzația de picioare umflate și de greutate. De asemenea, venele sunt dureroase.

Din păcate, varicele sunt și inestetice, iar acest lucru duce la foarte multe complexe. Femeile care suferă de această afecțiune încep să își ascundă din ce în ce mai mult picioarele, deseori chiar și în fața partenerului.

Citește și: De ce să nu mai stai cu picioarele încrucișate 

Cum pot fi prevenite varicele?

  • evită tocurile mai mari de 5 cm;
  • evită ciorapii, colanții sau pantalonii prea stâmți;
  • evită șosetele care blochează circulația;
  • evită consumul de lactate, alcool și zahăr;
  • fă mișcare cel puțin jumătate de oră pe zi;
  • menținerea unei gruetăți normale.

Cum se pot trata varicele?

Există mai multe metode prin care poți scăpa de varice, printre care chirurgie minim invazivă, flebectomii simple sau scleroterapie.

CItește și: 4 exfoliante naturale care te scapă de celulită

Complicațiile varicelor netratate

Din păcate, dacă varicele nu sunt tratate, pot apărea complicații precum ulcerul venos, foarte greu de tratat, sau tromboza venoasă, care poate fi fatală.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.