Totul despre transpiratia excesiva si antiperspirant

By  | 

Chiar dacă vara este abia la început din punct de vedere calendaristic şi România este încă sub "asediul" ploilor, zilele toride nu sunt tocmai departe. Şi pentru că an de an avem de a face cu temperaturi tot mai ridicate, este bine să ştim cum să combatem transpiraţia care ne poate face să ne simţim atât de inconfortabil, scrie RTV.NET

Ce este transpiraţia şi când trebuie să ne îngrijoreze aceasta

"Transpiraţia este un lichid sărat, transparent, produs de glandele noastre sudoripare pentru a regla temperatura corpului uman. Aceste glande acoperă aproape toată suprafaţa organismului, mai puţin buzele, areolele mamare sau organele genitale externe", a declarat medicul dermatolog Sebastian Pop.

  • Transpiraţia poate să miroasă mai frumos cu ajutorul unor pastile

În ceea ce priveşte transpiraţia excesivă a palmelor şi tălpilor, medicul a explicat: "De regulă activitatea glandelor sudoripare de pe suprafaţa palmelor, a plantelor (talpa piciorului n.r.) sau în zona axilară este mai crescută şi creşte mai ales în timpul activităţilor sportive sau în cazul unei activităţi emoţionale intense. Există situaţii în care transpiraţia poate fi excesivă fără a avea o semnificaţie patologică. Hipersudoraţia apare şi în situaţia în care există oscilaţii ale unor hormoni, precum în menopauză sau a hiperactivităţii sistemului nervos simpatic, în hipertiroidie sau alte boli metabolice precum diabetul. Acesta este şi motivul pentru care, în situaţia în care o persoană constată că transpiră excesiv, va trebui în primul rând să consulte un medic".

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *