Totul despre pilulele de slabit

By  | 

Tipuri de pastile

Initial medicii prescriau pastile de slabit persoanelor supraponderale. Ele contineau amfetamina (substanta care te face sa te simti complet trez si usor agitat). Insa, pe masura ce trece timpul, efectul amfetaminei se inverseaza, provocand depresie si oboseala. In plus, apar si palpitatii ale inimii si insomnii.

Azi medicii au renuntat la prescrierea de pastile de slabit pe baza de amfetamina. Exista acum pastile dedicate scaderii poftei de mancare. Se bazeaza pe o compozitie din fibre pe care trebuie sa o consumi inaintea fiecarei mese. Insa si ele provoaca diverse efecte secundare precum irascibilitatea si anxietatea.

Un alt tip de pastile de slabit sunt cele diuretice (pe baza de ceai verde, prune). Ele sunt recomandate, de obicei, in probleme digestive (cum ar fi constipatia) sau pentru eliminarea surplusului de lichid din corp. Riscul in acest caz este acela ca pastilele sa provoace un grad inalt de deshidratare.

Mit sau adevar

Pastilele te fac sa slabesti fara sa iti misti un deget. Complet fals!

Desi rezultatul pe care astfel de produse ar trebui sa-l dea este acela de a arde grasimile, este imposbil acest lucru. Pentru a arde calorii este nevoie de sport (sportul provoaca incalzirea temperaturii corpului si prin urmare arderea de grasimi).

Loles Vives Jorba, medic nutritionist si creatoarea primei agentii spaniole de antrenori sportivi la domiciliu, afirma ca marea majoritatea a acestor pastile sunt toxice (cele diuretice, care contin amfetamina, extracte pentru glanda tiroida).

Efecte negative

Pastilele de slabit pot provoca in forme mai usoare: accelerarea ritmului cardiac, gura uscata, oboseala, dereglari ale sistemului digestiv, dar se poate ajunge si la dependenta sau cancer de colon.

Astfel de pilule nu sunt recomandate cardiacilor, celor care sufera de glaucom sau celor care urmeaza un tratament medical in care alte pastile decat cele recomandate sunt daunatoare.

Ce se recomanda?

Este foarte importanta consultarea unui medic pentru a vedea daca ai nevoie sau nu sa recurgi la pastile.

Cea mai buna metoda de a slabit este sa tii o dieta potrivita si echilibrata si sa faci sport.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *