Totul despre fațetele dentare

La fel ca noi, suntem sigure că și tu admiri dinții perfecți ai vedetelor, atât de albi și de drepți. Însă, chiar dacă ne dorim să îi avem și noi așa, adevărul este că cele mai multe celebrități au, de fapt, fațete dentare. Află de la COSMO ce anume sunt acestea, cum se aplică, ce riscuri aduc și care este prețul lor.

În ce cazuri se folosesc fațetele dentare?

Dacă pacientul are dinții înghesuiți sau există spațieri minore între aceștia;
Dacă forma anumitor dinți este nepotrivită în raport cu ceilalți;
Dacă dinții au suferit modificări de culoare;
Dacă există pierderi de substanță dură dentară.

Citește și: Albirea dinților și pericolele fiecărei metode alese 

Cum se aplică fațetele dentare?

Pentru început, dinții vor fi șlefuiți (se va șlefui o grăsime de 0,3-0,6 mm din smalț), pentru ca fațetele să poate fi lipite peste. Se ia apoi o amprentă dentară, după care dinții sunt acoperiți cu fațete provitorii. În altă ședință stomatologică, fațetele sunt lipite pe fiecare dinte în parte.

Îngrijirea fațetelor dentare

Acum că dinții sunt „perfecți”, cum trebuie îngrijiți? Deși fațetele sunt rezistente, longevitatea lor este de numai 10-15 ani (sau chiar 2-3, depinde de tipul materialului). În plus, trebuie evitate alimentele foarte tari și alimentele și băuturile care pot păta dinții, la fel și fumatul. Mai mult, fațetele nu sunt recomandate persoanelor care strâng din dinți.

Cât costă fațetele dentare?

Prețul este stabilit în primul rând în funcție de tipul materialului din care sunt realizate fațetele. Dacă acestea sunt făcute din compozit, prețul este de aproximativ 300 lei/fațetă, iar dacă sunt făcute din ceramică, poți scoate din buzunar până la 1200 lei/fațetă (prețurile variază în funcție de cabinetul stomatologic).

Citește și: Periuța de dinți manuală VS periuța electrică 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.