Totul despre dieta Zone

Dieta Zone nu este o dietă rapidă şi nesănătoasă, ci una de lungă durată, care a fost iniţial creată pentru bolnavii cardiaci. Cu ajutorul ei se pot da jos până la 20 de kilograme în numai două luni.

Doctorul Barry Sears, cel care a inventat dieta, consideră că supraponderabilitatea este cauzată de producţia crescută de insulină, iar dietele sărace în grăsimi nu fac decât să crescă nivelul insulinei. Dacă nivelul acesteia este mare, organismul nostru nu poate arde grăsimile, ne simţim obosite şi ne va fi mai foame.

Dieta Zone funcţionează după o anumită formulă: astfel, se vor consuma 40% carbohidraţi, 30% proteine şi 30% grăsimi.

Postul intermitent – noua moda in materie de slabit sanatos

Alimentele permise în dieta Zone sunt legumele (în afară de cartofi, dovleac, sfeclă şi morcovi), fructe (mai puţin babane, mango, pepeni şi papaya), alune neprăhite, migdale, nuci, carne albă (de pui, de curcan), produse lactate cu conţinut scăzut de grăsimi, peşte. În cantitate limitată pot fi consumate pâine, biscuiţi, paste, orez, sucuri de fructe, carne de porc, de capră şi de miel, iar interzise sunt mâncărurile de tip junk food, prăjelile, prăjiturile, băuturile dulci, sucurile carbogazoase, produsele de patiserie şi alcoolul.

Iată un exemplu de meniu pentru o zi:

La micul dejun poţi consuma o omletă fără ulei, cu brânză proaspătă degresată, alături de 2-3 felii de şuncă de curcan. Înlocuieşte pâinea obişnuită cu o felie de pâine neagră, iar ca desert mănâncă un kiwi.

Dieta alcalina. De ce sa o adopti?

La prânz poţi consuma o supă de legume sau salată cu ton sau păstrăv la grătar cu garnitură de legume.

Ca gustare încearcă tartine din ardei cu salată de vinete.

La cină poţi mânca pui cu spanac sau salată de conopidă, iar ca desert salată de fructe.

COSMO tip: Dacă eşti vegetariană, caută informaţii despre dieta Soy Zone, potrivită stilului tău de viaţă.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.