Tot ce trebuie sa stii despre augmentarea buzelor

Atunci când vrei să-ţi măreşti buzele cu acid hialuronic, nu doar din punct de vedere estetic, dar şi pentru corectarea unui defect, vrei să ştii în primul rând la ce rezultate şi efecte secundare să te aştepţi.

Dr. Daniela Taher, director medical şi medic dermatolog în cadrul Skin Clinic, îţi explica pas cu pas tot ce trebuie să ştii despre augmentarea buzelor.Poate că cel mai important aspect este stabilirea motivului pentru care ne dorim aceasta injectare. Din nefericire, forma, conturul, volumul şi simetria buzelor se modifică odată cu vârsta. Maximul de hidratare şi volum se întâlnesc la vârsta adolescentei, după care buzele încep să îşi modifice în decursul anilor caracteristicile.

Cu timpul, ele devin mai subţiri, cu colţurile lăsate sau întoarse spre interior şi înconjurate de riduri fine. Toate acestea se datorează modificărilor locale la nivelul pielii, osului şi gingiei şi sunt aproape imposibil de prevenit. Acidul hialuronic este un produs natural, de aceea nu există limită medicală, deşi există totuşi o limită a bunului simţ şi păstrării naturaleţii.

”Buzele se pot recontura, arcul lui cupidon se poate redesena, se poate ameliora proiecţia sau se poate adăuga volum, graţie tehnicilor actuale de injectare care permit obţinerea unor rezultate foarte naturale şi subtile evitând aspectul de cordon de la un capăt al altuia al buzelor. Unoeori este de ajuns corectarea coltului buzelor pentru că toată expresia fetei să se schimbe, iar adăugarea volumului dorit se poate obţine în mai multe şedinţe fără ca rezultatele să iasă în evidenţă”, explica dr. Daniela Taher.

Recomandări pentru injectare

O mare atenţie trebuie acordată produsului cu care se face injectare, deoarece pentru o aşa substanţa valoroasă exista mulţi producători în lume, mai multe formule, unii mai buni, alţii mai slabi, mai scumpi sau mai ieftini. Întrebaţi întotdeauna numele producătorului şi asiguraţi-vă că face parte dintre top 3 lideri mondiali, deoarece acidul hialuronic se poate şi contraface.

”De multe ori pacienţilor le este teamă să ceară doctorului injectarea cu acid hialuronic a buzelor de teamă să nu se trezească cu buze prea mare care să-i facă să arate ridicol. Cred că teama lor este justificată, de aceea este important să alegeţi întotdeauna un medic cu experienţă, întrebaţi ce produs va utiliza la injectare, niciodată acest produs nu trebuie să fie permanent şi recomandarea mea este să nu se folosească mai mult de 1 ml. Dacă se injectează prea multă substanţa se poate crea un aspect de cioc de raţă”, adaugă dr. Taher.

Din fericire există azi forme de acid hialuronic foarte fluid, care respectă dinamica fetei şi care nu numai că augmentează volumul într-un mod mult mai subtil, dar produc şi o hidratare locală aşa că aspectul final este natural, iar culoarea şi catifelarea buzelor sunt îmbunătăţite.

”Am avut şi pacenti care au venit cu fotografii ale unor celebrităţi sau artişti şi mă roagă să reproduc exact forma şi volumul buzelor acestora. Din păcate nu este întotdeauna posibil şi nici indicat pentru că trebuie ţinut cont şi de forma oaselor fetei, de dantura, de aceea este cel mai bine să alegeţi un medic cu experienţă care să personalizeze rezultatul”, completează dr. Daniela Taher.

Ce se poate întâmpla în cazul unei augmentări nereuşite

Există desigur şi reacţii de respingere, deşi acestea sunt foarte rare (una la zeci de mii de tratamente) şi apar cu precădere la pacienţii cu probleme de autoimunitate. Ceea ce însă se poate întâmpla mai des sunt reacţiile adverse care ţin în primul rând de experienţa medicului şi de calitatea acidului hialuronic.

Efectele secundare care pot apărea post-interventie, dar dispar la câteva ore după sunt înroşirea, vânătăile şi umflaturile. Cu toate acestea pot apărea şi efecte mai complexe şi anume deplasarea substanţei în zone adiacente sau posibile asimetrii, care necesită corectare ulterioară sau o mărire inadecvată care poate persista câteva luni sau până la dizolvarea completă a substanţei, dar şi noduli sau granuloame.

”Dacă apar efecte secundare nedorite la nivel de formă, depozitele de acid hialuronic se pot dizolva cu ajutorul enzimei hialuronidaza, dar în cazul fillerelor permanente sunt necesare uneori intervenţii chirurgicale. Hialuronidaza poate să topească fillerul, doar dacă este injectata în 24-48 de ore”, explica dr. Taher.

Cât durează fillerul pentru buze?

De multe ori pacienţii vor să ştie cât va dura efectul acidului hialuronic, însă persistenta fillerului depinde de mai mulţi factori. Acidul hialuronic nu este permanent de aceea sunt necesare reinjectari periodice necesare pentru menţinerea efectului. Dacă se efectuează o reinjectare între 4 şi 9 luni de la prima procedură se obţine o persistentă de aproximativ un an şi jumătate. Dacă se recurge la o nouă injecţie, se poate prelungi efectul încă un an şi jumătate.

Costul pentru 1 ml de acid hialuronic începe de la 300 euro, iar injectarea propriu-zisă durează maxim 15 minute. Întrucât acum majoritatea fillerelor conţin şi anestezic, injectarea este mult mai confortabilă.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise