Tot ce nu știai despre detoxifiere

Ce este, de fapt, detoxifierea, ce include ea, de câte tipuri este și de ce ar trebui să o încerci?

În ultimii ani, detoxifierea a ajuns o adevărată modă și din ce în ce mai multe persoane apelează la ea, fie pentru că vor să dea jos câteva kilograme sau doar pentru o sănătate mai bună. Totuși, mulți nu știu anumite detalii despre detoxifiere, așa că am decis să vorbim puțin despre asta.

Ce anume se schimbă în organismul tău după detoxifiere?

Multe persoane asociază acest termen cu alcoolul, medicamentele și drogurile sau o consideră doar o metodă dea slăbi (de unde și „dietă de detoxifiere”. Însă scopul principal al său este simplu: de a elimina din organism substanțe chimice, pesticide, aditivi din alimente, poluanți, pentur un organism cât mai curat. Detoxifierea afectează (într-un mod benefic, evident) rinichii și colonul, organele care ne ajută să scăpăm de toxinele din organism.

Citește și: Cel mai eficient detox cu săruri Epsom

De ce să apelezi la detoxifiere?

Detoxifierea te poate ajuta să scapi de durerile de cap care aparent nu au nicio cauză, îți pot ajuta memoria, întări unghiile și părul, îți pot apăra corpul împotriva alergiilor, îți pot purifica sângele, îți pot stimula sistemul imunitar, îți pot reduce dependența de zahăr, cafea, nicotină sau alcool – acestea fiind doar câteva dintre beneficili.

Există detoxifiere de mai multe tipuri?

Poți alege o detoxifiere scurtă, de o săptămână, câteva zile sau doar 24 de ore. Acest lucru se face prin consumul exclusiv de sucuri naturale de fructe și legume, înjecții, curățarea colonului sau alte procese.

Citește și: Cum să îți detoxifici corpul pe etape

Îți recomandăm, însă, o detoxifiere de lungă durată. Aceasta include schimbarea alimentației (renunțarea la carne și lactate, zahăr și alți îndulcitori, alimentle bogate în carbohidrați, renunțarea la sucuri din comerț, consumul mai mare de fructe și legume sănătoase, dar și de sucuri din fructe și legume, smoothie-uri, suficientă apă, ceai. De asemenea, sportul nu trebuie să lipsească din viața ta.

Tu ai ținut vreodată o cură de detoxifiere?

 

*articol preluat din RedBook (autor: Lori Keong)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.