Top 4 motive pentru care este recomandat să consumați mai multă apă zilnic

Vi s-a întâmplat vreodată să simțiți că vă este foarte sete? Atunci ar trebui să cunoașteți faptul că, în momentul în care vă confruntați cu această senzație, organismul vostru este deja deshidratat. Setea pe care o simțiți reprezintă strigătul de ajutor al organismului vostru, care solicită rehidratarea urgentă pentru a putea funcționa corespunzător.

Prin urmare, ce ar trebui să faceți pentru a nu mai ajunge în situația respectivă? Soluția este simplă: trebuie să cumpărați apă de calitate, pe care să o aveți mereu la îndemână. Astfel, vă veți aminti să consumați apă în mod constant, pentru ca organismul vostru să fie mereu hidratat.

Iată care sunt principalele motive pentru care specialiștii vă recomandă să consumați mai multă apă zilnic!

Consumul de apă menține echilibrul fluidelor din corp

Corpul nostru este alcătuit din apă, în proporție de 60%. Funcțiile fluidelor din corp includ digestia, absorbția nutrienților, circulația, crearea salivei și transportul nutrienților sau menținerea temperaturii corpului.

Creierul comunică cu rinichii prin intermediul glandei pituitare posterioare, transmițându-le cantitatea de apă pe care să o elimine prin urină și cea pe care să o păstreze pentru rezervele necesare ale organismului.

Atunci când rezerva de fluide scade considerabil, creierul declanșează senzația de sete, care vă avertizează că nu ați consumat suficiente lichide în ziua respectivă. Este recomandat să evitați acest stadiu, prin consumul unei cantități suficiente de apă zilnic.

Apa ajută la menținerea unei greutăți optime

Specialiștii din domeniul nutriției recomandă consumul sporit de apă. Acest fapt nu se datorează unei calități magice a apei de a reduce grăsimile ci faptului că aceasta poate înlocui cu succes alte băuturi nesănătoase, asigurând cantitatea necesară de fluide sănătoase în organism.

În plus, atunci când consumați suficientă apă pe tot parcursul unei zile, starea de sațietate se instalează mai repede, ceea ce conduce la consumul unei cantități reduse de alimente. Prin urmare, este recomandat să consumați mai multă apă pentru a menține o greutate corporală optimă și pentru a fi hidratați corespunzător.

Apa contribuie la energizarea mușchilor

Celulele care nu își mențin echilibrul fluidelor și a electroliților se deteriorează, ceea ce poate conduce la apariția unei stări de oboseală cronică la nivelul mușchilor. Atunci când celulele corpului nu conțin cantitatea necesară de fluide , acestea nu pot funcționa la randamentul dorit, iar acest lucru vă afectează calitatea vieții.

Astfel, specialiștii consideră faptul că primul pas esențial către adoptarea unui stil de viață sănătos este reprezentat de un consum sporit de apă zilnic. Nu este suficient să adoptați o dietă alimentară echilibrată sau să efectuați săptămânal diverse exerciții fizice. Organismul vostru trebuie să fie hidratat corespunzător pentru a arăta și a se simți bine.

În plus, este important să consumați lichide înainte și după antrenamentele efectuate la sala de fitness pentru a vă energiza mușchii și a obține rezultatele dorite.

Apa contribuie la îmbunătățirea aspectului pielii

Un alt motiv esențial pentru care consumul cantității optime de apă este necesar zilnic este legat de tonusul și aspectul pielii. Aceasta conține o cantitate sporită de apă, funcționând ca și barieră de protecție, care previne pierderea excesivă de fluide din organism. Deshidratarea produce aspectul uscat, ridat al pielii. Pentru îmbunatățirea tonusului acesteia, specialiștii recomandă consumul sporit de apă curată zilnic.

Acum că ați descoperit principalele motive pentru care consumul unei cantități optime de apă este recomandat, spori\i cantitatea pe care o consumati zilnic pentru a vă menține sănătoși, în formă și pentru a avea o piele fină, lipsită de imperfecțiuni.

 

Sursa: Digital Workforce

Sursa foto: Pixabay

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.