Ti-e greu sa dai jos? Iata posibile cauze

Uneori, dietele sunt frustrante, pentru că pare că deşi faci tot posibilul, nu pierzi din greutate atât cât ţi-ai propus. Iata posibile cauze.

În primul rând, trebuie să ai răbdare. Nu-ţi propune, de exemplu, cu două luni înainte de nuntă să slăbeşti zece kilograme, pentru că în primul rând nu e sănătos. Apoi, desigur că ştii până acum, nu e bine ca metoda prin care alegi să slăbeşti să fie… înfometarea. Discută cu un nutriţionist înainte, dacă îţi permit timpul şi bugetul şi fii atentă la următoarele potenţiale cauze care te-ar putea împiedica să dai jos:

Mananci repede

Chiar dacă la dieta porţiile sunt mai mici (nu-i aşa?) şi poate că uneori te deprimă treaba asta, încearcă să savurezi mâncarea şi să mesteci foarte bine dumicaţii. În plus, studiile au arătat că practicând regulat yoga te ajuţi să slăbeşti mai repede.

Trisezi

Ok, eclerele acelea cu cappuccino sunt extrem de tentante, dar când eşti la dietă unul dintre cele mai importante aspecte este voinţa. Gândeşte-te mereu la scopul final şi ai puterea să refuzi tentaţiile. Vei vedea, în timp cât de mândră te vei simţi că ai putut fi puternică şi că ţi-ai dus obiectivele până la capăt.

Sari mese

Obişnuieşte-te să ai trei mese principale pe zi şi cel puţin două snack-uri. Dacă sari peste mic-dejun e posibil ca pe parcurcul zilei creierul tău să nu poată spune „nu“ tentaţiilor culinare păcătoase, cum ar fi dulciurile sau gustările nesănătoase, dar uneori atât de la îndemână. Descarcă-ţi o aplicaţie care te ajută să îţi distribui caloriile necesare la fiecare masă din zi şi ai grijă să te ţii de program.

Atentie la snack-uri

Snack-urile sărate, mai ales, au un conţinut ridicat de sare. Renunţă să-ţi iei floricele sau nachos la film sau alune atunci când te uiţi la un serial pe Netflix. Nutriţioniştii asigură că după câteva săptămâni pofta ta de sărat se va risipi, deci e important să fii tare. Sigur, că fâşiile de apio şi de morcovi nu sunt atât de apetisante, dar dă-le o şansă.

Etichete: hot
Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.