Tenis pentru sanatate si forme slim

Tenisul este un sport elegant destinat ȋn trecut elitelor şi practicat cu asiduitate de doamnele din ȋnalta societate pentru a se menţine ȋn formă şi a flirta cu domni după meci, ȋn clubul de tenis. De atunci şi până acum nu s-au schimbat multe ȋn tenis.
Noi, fetele, continuăm să-l practicăm pentru a fi slim, pentru a ne pune ȋn evidenţă formele cu ajutorul acelor outfit-uri feminine şi hiper-sexy pe care numai tenisul le are şi pentru a intra ȋn vorbă cu tenismenii musculoşi şi transpiraţi.

Dar tenisul are cu mult mai multe beneficii decât un flirt mic şi o fustiţă scurtă, cu toate că nici acestea nu sunt de neglijat.
Dacă te-a cuprins şi pe tine “morbul” Simona Halep, hai să-ţi spun de ce ar merita să pui mâna pe paleta de tenis, dar şi care sunt riscurile şi aspectele negative pe care ar trebui să le iei ȋn calcul.

Un corp fit, fără pic de grăsime

Tenisul ţine loc de antrenament aerob şi anaerob pentru că presupune atât intensitate maximă, cât şi mişcări care angrenează toţi muşchii, ȋntărindu-i. Astfel, ȋn doar o oră de antrenament, ai parte de aerobic şi de fitness, fără să calci pragul sălii.

De asemenea, vei arde cam 600 de calorii pe oră ȋn funcţie de cât de intens este meciul, vei avea un risc mult mai mic de a face osteoporoză, se va echilibra tensiunea arterială şi va creşte semnificativ rata metabolică (asta ȋnseamnă că vei arde mai multe grăsimi).

Mai inteligentă, mai fericită
Tenisul este un sport care combină minunat mişcarea cu gândirea strategică, de aceea numeroase studii arată că persoanele care joacă tenis regulat sunt mai inteligente şi au o viteză mai mare de reacţie ȋn orice situaţie, reuşind să rezolve o problemă ȋn timp record. De ce? Pentru că ȋn tenis trebuie să fii capabilă să adaptezi strategia la secundă pentru a dejuca planurile adversarului. 

Cât despre fericire, tenisul are avantajul de a ne pune ȋn evidenţă toate atuurile: corpul, mintea şi capacitatea de socializare, de aceea ne face să avem mai multă ȋncredere ȋn noi, să fim mai mulţumite de viaţa noastră ȋn general şi să zâmbim mai des.

Trebuie să investeşti
Tenisul nu este ca alte sporturi de sală sau “de parc”, el a fost iniţial o formă de mişcare practicată de nobilime şi oameni cu bani şi a rămas un sport care, pentru a fi practicat, necesită investiţii.

Când spun "investiţii" mă refer la faptul că dacă de echipament “te poţi ȋnvârti”, ȋmprumutând sau ȋncropind un outfit, tot ȋţi trebuie o paletă bună de tenis, mingi şi să plăteşti terenul.
Dacă vrei să ȋnveţi tenis, te costă şi mai mult şedinţele, dar merită orice bănuţ pentru că rezultatele vor fi pe măsură.

Poate afecta organismul
Este foarte comun ca tenismenii amatori să facă ȋntinderi sau rupturi de ligamente, ȋntinderi sau rupturi de muşchi sau inflamaţii ale tendoanelor sau ligamentelor.
Pentru a preveni pe cât posibil asemenea incidente, nu ȋncepe niciodată un meci fără ȋncălzire şi nu uita de stretching după o partidă, câteva exerciţii simple te pot pune la adăpost de probleme serioase.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.