Ten perfect: trei ritualuri eficiente

Ai vrea să afli secretul unui ten perfect, fără coșuri? Depinde de cât de mult timp ai la dispoziție; poți obține rezultate vizibile chiar și într-o oră.

 

Ce poți să faci într-o oră

Chiar dacă un coș nu poate dispărea pe loc, măcar îl poți face să arate fără cusur.

FOLOSEȘTE GHEAȚĂ. Pune-o direct pe coșul inflamat și îndepărtează-l la intervale de 15 secunde, așteptând câte un minut între tamponări, în scopul reducerii inflamației și volumului acestuia, spune Neal Schultz, dermatolog în Manhattan.

REDU ROȘEAȚA CU VISINE. Pe bune. Un ten perfect presupune o nuanță uniformă. Picăturile pentru ochi ajută la eliminarea roșeții din piele, așa cum o face în cazul ochilor, prin contracția vaselor de sânge.

ACOPERĂ. Nu e cazul să exagerezi, spune Em Ford, senzație YouTube-ului, al cărei videoclip despre acoperirea acneei, denumit „Arăți dezgustător”, a strâns peste 17 milioane de vizualizări. Un strat generos de fond de ten nu face decât să atragă atenția asupra coșului. Mai bine îl acoperi subtil cu un fond de ten translucid sau o cremă BB (lui Em Ford îi place MAC Prep + Prime BB SPF 35) și să lași corectorul să facă toată treaba. „Eu aplic tehnica puctului”, spune ea. Folosește o pensulă subțire pentru corector (sau una pentru buze), pune corector în centrul coșului și întinde spre exterior estompând marginile.

 

 

Ce poți face într-o zi

Cea mai rapidă cale pentru  a scăpa de un coș în 24 de ore? Mergi la dermatolog pentru o doză de cortizon, care va transmite o doză din steroidul anti-inflamator în zona respectivă, arată dermatologul newyorkez Eric Schweiger. Nu poți ajunge la dermatolog sau ți-e frică de ace? Încearcă ritualul de mai jos.

DE DIMINEAȚĂ. Din oră în oră, aplică o compresă caldă pe zona respectivă, timp de 3 minute. „Acestea pot reduce umflătura și stimulează bacteria să iasă la suprafață”, spune Schultz. După fiecare compresă, aplică acid salicilic, care neutralizează grăsimea și dizolvă celulele moarte care blochează porii. Continuă cu o cremă cu 1% hidrocortizon (nu unguent, deoarece acesta poate bloca porii).

NOAPTEA. Pielea este mult mai receptivă la ingredientele active pe timpul nopții, „pentru că acesta este momentul în care aceasta intră în procesul de auto-reparare”, spune Dendy Engelman, chirurg și dermatolog în New York. Profită de acest proces  începând cu o curățare cu un produs de spălare cu acid salicilic, spune Gervaise Gerstner, dermatolog consultant pentru L’Oreal Paris. Continuă cu un serum exfoliant sau dischete; „produsele pentru acnee vor funcționa mai bine dacă nu sunt aplicate peste celulele moarte”, pe un ten perfect curat, explică experta.  La final, aplică un tratament local pe bază de benzoil de peroxid, care ține la distanță bacteriile.

 

 

Ce poți face într-o săptămână

STRATEGIE PE 7 ZILE. O săptămână înseamnă suficient timp să scapi de o erupție dacă folosești un sistem multi-stratificat, adică un tratament în 3 pași (de exemplu sistemele de la Clinique, Nivea, Eucerin sau Kiehl’s), care își garantează succesul grație ingredientelor special programate să lucreze împreună. În plus, un tratament în trei etape este la îndemâna oricui își dorește un ten perfect, iar aplicarea consistentă chiar reprezintă o jumătate de bătălie câștigată, spune Rebecca Kazin, dermatolog în cadrul Institutului de Dermatologie chirurgicală cu Laser din Washington.

PONT PENTRU SUCCES. Produsele de curățare cu ingrediente active funcționează doar dacă le dai răgaz să intre în piele. „Eu recomand să fie aplicate, pentru ca apoi să reciți alfabetul înainte să te clătești”, spune Joshua Zeichner, dermatolog și Director al departamentului de Cercetări cosmetice și clinice din cadrul Spitalului Mount Sinai.

 

 

 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.