Te poți îngrășa de la mirosul mâncării, indică un studiu

Un studiu recent efectuat de cercetători de la Universitatea California arată că doar pentru că mirosim mâncare ne putem îngrășa.

Unele persoane se chinuie foarte mult pentru a slăbi, deci această veste le va demoraliza cu siguranță. Studiul a fost efectuat pe șoareci obezi și a arătat că șoarecii care nu mai aveau simțul mirosului au slăbit mai mult decât ceilalți. Șoarecii care încă puteau mirosi, în schimb… s-au mai îngrășat.

Oamenii de știință cred că dacă mirosim mâncarea înainte de a o mânca poate afecta modul în care organismul nostru procesează caloriile. Astfel, atunci când mirosim, organismul decide să depoziteze caloriile ca grăsime în loc să le ardă.

Citește și: 5 greșeli de dietă și sport care te îmbătrânesc 

„Îngrășarea nu are legătură doar cu numărul de calorii consumat”, spune Andrew Dillin, autor al studiului. El continuă: „contează modul în care caloriile sunt percepute de organism.”

Din fericire, cercetătorii vin și cu o veste bună: în acest fel, organismul uman poate fi mai bine înțeles. „Dacă putem valida rezultatele și pe oameni, poate putem face un medicament care nu interferează cu mirosul, dar poate bloca circuitele metabolice.”

Oamenii de știință cred că acest lucru ar putea ajuta în special oamenii obezi, pe cei care au tulburări de alimentație, dar și pe cei care suferă de Parkinson.

 

*articol preluat din Cosmopolitan US (autor: Catriona Harvey-Jenner)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.