Te doare acolo, jos?

Iată cum scapi rapid de durerile din zona intimă.

Cistită

Simptome: Îţi vine să te duci la baie din minut în minut, te ustură la urinare şi simţi o greutate în zona inghinală – acestea sunt simptomele tipice ale unei cistite care apare de cele mai multe ori pe fondul schimbărilor radicale de temperatură. Astfel, dacă la tine la serviciu este foarte cald şi apoi ieşi la frig şi umezeală, zona intimă va fi foarte vulnerabilă. 

Temperatura scăzută determină o constricţie a vaselor de sânge care predispune la inflamaţii, mai ales dacă nu te îmbraci bine sau porţi haine largi, care nu te protejează.

Remediu: Bea foarte multă apă pentru a dilua concentraţia bacteriană şi a ”curăţa” vezica şi mănîncă merişoare sau ia tinctură de merişoare, un fruct cu puternic efect antiseptic.
Dacă durerea nu trece, du-te la medic. Îţi va face un examen de urină pentru a vedea de ce antibiotic ai nevoie.

Durerea din acele zile… si mai puternică

Simptome: Variaţiile de temperatură duc la un dezechilibru hormonal şi determină o creştere a producţiei de prostaglandină, un hormon care amplifică contracţiile uterine, de acolo şi durerea. De altfel, frigul în combinaţie cu umezeala determină o creştere a nivelui de Acht, un hormon care reduce cantitatea de endorfine şi măreşte sensibilitatea la durere. De aceea te simţi mai rău acum decât în mod normal.

Remediu: Ia cîteva suplimente cu magneziu care vor calma durerea şi apoi ţine un timp o sticlă cu apă caldă pe acea zonă pentru a calma durerea. Orice sursă de căldură va reduce inflamaţia.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.