Tampoane vs absorbante: ce ți s-ar potrivi mai bine?

Să folosești tampoane, absorbante sau o combinație între cele două? COSMO îți prezintă avantajele și dezavantajele fiecăruia, pentru ca tu să faci cea mai potrivită alegere.

În primul rând, trebuie să știi că nu există o alegere corectă și una greșită. Decizia este una personală și doar pentru că mama, sora sau prietenele folosesc tampoane, nu înseamnă că tu nu poți folosi absorbante – și viceversa.

În al doilea rând, mai există și alte opțiuni, cum ar fi cupele menstruale sau, mai nou, „period panties”, niște chiloți speciali care absorb sângele din timpul menstruației. Totuși, tampoanele și absorbantele sunt cele mai folosite, motiv pentru care ne vom concentra pe acestea. Poți citi AICI un articol despre cupele menstruale.

Absorbantele se lipsesc pe lenjeria intimă și au mai multe dimensiuni (cele mai mari se folosesc dacă ai un flux menstrual abundent, fiind potrivite în special în primele zile ale menstruației, dar și noaptea, când nu se pot schimba).

Tampoanele interne se introduc în vagin, așa cum indică și numele, lăsând afară un fir de care să tragi atunci când vrei să le scoți. Și acestea sunt de mai multe dimensiuni.

Citește și: De ce ai dureri în timpul menstruației? 

Absorbantele – avantaje și dezavantaje

Absorbantele sunt foarte simplu de aplicat și schimbat. Datorită faptului că se lipesc pe lenjeria intimă, este foarte simplu să îți dai seama când trebuie schimbate.

Pe de altă parte, multe femei le consideră incomfortabile, nu pot fi purtate cu anumite ținute, iar după ceva timp degajă un miros neplăcut.

Tampoanele – avantaje și dezavantaje

Tampoanele pot fi purtate cu orice ținută și în orice situație, inclusiv în timpul sportului sau la înot. Dacă sunt introduse corect în vagin nu le vei simți.

Pe de altă parte, este foarte important să le schimbi la timp, pentru a evita șocul toxic și, spre deosebire de absorbante, nu vei vedea când sunt umplute. Chiar dacă nu sunt greu de introdus în vagin, unele fete pot întâlni probleme la primele utilizări.

Citește și: Sfaturi pentru sex în timpul menstruației 

Cum spuneam și mai sus, unele fete aleg să poarte atât tampoane interne, cât și absorbante, pentru un plus de protecție. Totuși, chiar dcă ai un flux menstrual abundent, tampoanele pot fi schimbate mai des pentru a evita orice problemă, iar în locul absorbantului poți purta un protej slip.

Tu ce folosești, tampoane sau absorbante?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.