Surprizele neplacute ale suplimentelor alimentare

Valeriana

Bei seara ceai de valeriană pentru a te ajuta să adormi şi în schimb îţi strici somnul cu vise intense şi obositoare. Deşi îţi poate induce un somn profund, valeriana este foarte probabil să îţi intensifice şi visele, ceea ce oboseşte şi mai tare.

Uleiul de peşte

Iei suplimente cu ulei de peşte pentru a-ţi menţine inima sănătoasă şi pentru a reduce riscul de apariţie al cancerului, însă te poţi trezi şi cu alte probleme, precum dureri de inimă, râgâit cu gust de peşte şi poţi chiar să te ”deranjezi la stomac”.

COSMO pont: ia suplimentele cu Omega în timpul mesei, când se amestecă în stomac cu mâncarea şi se atenuează măcar gustul neplăcut.

Ginko Biloba

În perioada examenelor sau chiar în perioadele dificile la job poţi să îţi îmbunătăţeşti performanţele memoriei cu Ginko Biloba. Câteva efecte secundare ce nu trebuie trecute cu vederea sunt: durerile de cap, ameţeli şi chiar şi riscul de sângerări.

Ginseng

Un supliment asiatic foarte popular, Ginsengul îţi creşte doza de energie în mod natural dar poate să îţi crească tensiunea arterială şi să îţi dea şi palpitaţii.

Echinacea

Ceaiul de echinacea nu îţi lipseşte din casă, mai ales în sezonul rece, pentru a-ţi creşte imunitatea, dar acesta îţi poate provoca alergii, atât de nesuferite.

 

 

 

 

 

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.