Suplimentele naturiste. Cum le iei corect

Ȋn toată lumea a ȋnceput naturo-mania, mai toţi locuitorii Planetei orientându-se către remedii naturiste pentru a-şi rezolva problemele, ȋnlocuind medicamentele cu efecte adverse dintre cele mai adverse şi periculoase. De asemenea, printre femei s-a declanşat o a doua nebunie, cea a suplimentelor pe bază de tot felul de plante care conţin de la vitamine şi minerale la antioxidanţi sau uleiuri.

Problema este că cele mai multe femei care se tratează nuturist nu calcă ȋn prealabil pragul unui medic specialist şi nici nu citesc prea mult pe net pentru a vedea cum şi cât trebuie să ia un anumit supliment. De aceea se ȋnregistrează numeroase efecte adverse care deşi nu sunt la fel de puternice precum cele determinate de medicamente nu sunt de neglijat.Află mai jos cum trebuie să iei suplimentele naturale corect, fără să ai probleme:

Ai mare grijă la medicamente
Dacă deja iei medicamente de orice fel pentru a trata o anumită afecţiune, TREBUIE să te adresezi medicului ȋnainte de a lua un supliment alimentar indiferent ce conţine acesta.

De asemenea, informează-te privind felul ȋn care interacţionează cu anumite medicamente sau cu anticoncepţionalele. De exemplu, sunătoarea anulează efectul anticoncepţionalelor, iar altele, precum ghimbirul, afectează tratamentele cu coagulante având efect invers. Dar mai toate pot interacţiona ciudat cu medicamentele sau alte tratamente naturiste dacă iei “după ureche” şi fără să te informezi ȋn prealabil.

Combină-le cu alimentele necesare
De exemplu, nu lua suplimente cu vin sau cofeină pentru că ambele lichide conţin substanţe care pot anula absorbţia de nutrienţi. De asemenea, pentru a maximiza absorbţia de vitamine A, D, E şi K, ia-le ȋn timpul sau după o masă care să conţină carne sau peşte pentru că sunt solubile ȋn grăsime.

Nu lua o doză mai mare
Crede-mă, nu vei vedea nici un efect spectaculos peste noapte, nu vei avea pielea mai fină, nu vei fi mai slabă, dar ai toate şansele să-ţi fie rău dacă depăşeşti doza recomandată.

Ai grijă unde le ţii
Suplimentele cu uleiuri de la coenzima Q10 la complexul Omega se ţin la frigider pe timp de caniculă, iar celelalte suplimente ȋntr-un dulap sau un colţ ferit de lumină şi căldură.

Surprizele neplacute ale suplimentelor alimentare

Dieta unui par superb

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise