Super alimentele lui Dr. Oz

Seminţele de chia, pe cât de mici, pe atât de bogate în vitamine, antioxidanţi, fibre şi minerale. Aceste boabe conţin cu 500% mai mult calciu decât laptele şi aceeaşi cantitate de Omega 3 precum somonul sălbatic. Îţi recomandăm să consumi zilnic 2 linguri de semniţe, mai ales dacă eşti la regim, deoarece îţi oferă o senzaţie de saţietate instantă.

Cacao ”rimează” cu zâmbet, deoarece conţine numeroşi compuşi care îţi stimulează nivelul endorfinei şi serotoninei, responsabile de fericirea noastră. Alte avantaje ale consumului zilnic de cacao (în ciocolată trebuie să fie în procent de minim 70%) se vad pe termen lung: scade în mod natural tensiunea şi scade riscul de atac de cord.

Merişoarele sunt un atibiotic natural important, antiinflamatoare şi conţin cu 30% mai mulţi antioxidanţi decât afinele. Profită de efectele lor anti-aging şi consumă-le zilnic în smoothie, deserturi preparate în casă sau ca atare, în salata de fructe.

Ouăle. Gălbenuşul este foarte hrănitor şi conţine numeroase proteine, precum şi calciu, magneziu, vitaminele A, D, E, B16…şi altele. De fapt, este recomandat consumul unui ou zilnic în loc de suplimentele, de vitamine. Consumă-le fierte sau ca omletă fără ulei.

Turmericul este un condiment deosebit pe care îl recunoşti cel mai bine din aroma de curry. Acesta are efect antioxidant,antiseptic şi antiinflamator, folosit cu preponderenţă în medicina tradiţională ayurvedică din India. Foloseşte-l cu încredere sub formă de pudră în salate sau pe preparate din carne.

Vinul roşu este bogat în polifenol, o categorie de antioxidanţi cu efect benefic asupra longevităţii organismului. Foarte important, resveratrolul, un component al vinului roşu, este un puternic aliat în lupta împotriva cancerului. Dacă nu bei câte un pahar de vin zilnic, poţi să te bucuri de anumite beneficii dacă iei suplimente alimentare cu resveratrol.

Uleiul de cocos este un antioxidant sănătos care îţi ajută imunitatea, îmbunătăţeşte funcţia tiroidei, ajută digestia şi rduce colesterolul. Foloseşte zilnic o lingură de ulei de cocos în alimentaţie, iar rezultatele vor deveni vizibile în timp!

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.