Sunt ceaiurile detox dăunătoare?

Aceste ceaiuri promit să îți detoxifice organismul și să te ajute să slăbești, dar oare sunt ele atât de sănătoase precum par?

Multe persoane apelează la ceaiuri detox în speranța că vor avea corpul visat peste noapte, deci asta nu e neapărat ceva ieșit din comun. Totuși, acestea cu devenit din ce în ce mai populare în ultimul an, fiind promovate de multe vedete. Oriunde te uiți pe Instagram, toată lumea consumă ceaiuri detox și spune cât de bine se simte și ce mult a slăbit. Par un produs minune pe care fiecare l-a așteptat.

Citește și: Tot ce nu știai despre detoxifiere 

De fapt, ceaiurile detox funcționează astfel: sunt pline de laxative. Și asta e tot. Te obligă să mergi la toaletă de 5 ori pe zi. Unele persoane au impresia că asta se întâmplă pentru că brusc sunt foarte sănătoase și organismul vrea să dea afară toxinele. Problema este că laxativele nu îți detoxifică organismul și nu te ajută să slăbești – nu există nicio dovadă științifică în acest sens.

Laxativele ar trebui folosite doar atunci când ești constipată, iar un consum zilnic nu este recomandat. Utilizarea acestora pe termen lung este asociată cu deshidratarea, dezechilibrul electrolitic, leziuni ale colonului, aritmie cardiacă, slăbiciune musculară și leziuni hepatice. Consumul în exces poate cauza chiar moartea. Iar ce e interesant e că aceste ceaiuri promovate de toate vedetele trebuie consumate trei săptămâni, adică de trei ori mai mult decât orice doctor ți-ar recomanda.

Citește și: Detoxifierea ficatului după petreceri 

Dacă te întrebi de ce mai există aceste produse pe piață e simplu: pentru bani. Există numeroase produse nesănătoase care aduc o groază de bani, precum țigările, chips-urile, sucurile carbogazoase și multe altele. Este obligația clientului să se informeze!

În concluzie, uită de toate aceste produse minune. Dacă vrei să slăbești și să fii sănătoasă, schimbă-ți alimentația cu una sănătoasă și apucă-te de sport.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.