Suferi de o explozie de cosuri?

Când acneea loveşte ȋnainte de menstruaţie, mai nimic nu-i poate sta ȋn cale, ȋn schimb poţi ameliora aspectul pielii cu ajutorul unor trucuri “deştepte”.
Dacă suferi ȋn schimb de acnee tot timpul, dar mai ales vara, când transpiraţia ȋşi spune cuvântul, poate că ar fi nimerit să ȋncepi tratamentul de la dietă şi suplimente.

Renunţă la orice are zahăr, un inflamator care face ravagii pe faţă, la băuturi carbogazoase, carne grasă, junk food, condimente iuţi, ciocolată, cafea şi orice fel de energizant şi ia suplimente cu magneziu şi B6 pentru a diminua din nivelul de stres.
Cât despre remediile de moment pentru a pune la pământ un coş rebel, ţi le enumerăm mai jos pe cele mai eficiente:Pune aspirină şi gheaţă sau castravete
Aspirina este un puternic anti-inflamator care nu te scapă doar de durerile de cap sau răcelile ȋn fază incipientă, ci şi de infecţiile care apar sub formă de mici coşuri. Prepară o pastă dintr-o aspirină pisată şi apă, aplică pe coş şi lasă să acţioneze cam zece minute, apoi spală-te pe faţă.

După ce te-ai spălat, a venit momentul să scapi de roşeaţa care ȋnsoţeşte coşul: foloseşte-te de trucul Ȋngeraşilor Victoria’s Secret şi pune un cub de gheaţă ȋntr-un prosop de mâini subţire sau tifon şi ţine cubul pe coş pentru câteva minute.
Ȋnainte de a aplica un agent hidratant, foloseşte o felie de castravete ca tonic pe toată faţa, dar mai ales topic, pe coşul-problemă.

Ulei natural cu tea tree
Combină uleiul natural pe care-l foloseşti pentru hidratare cu doar câteva picături de ulei esenţial de tea tree, unul dintre cele mai puternice anti-inflamatoare şi cel mai recomandat remediu ȋn caz de ten acneic.
Dacă foloseşti cremă, aplică puţin ulei esenţial de tea tree ȋnainte.

Foloseşte coajă de banană ca mască
N-o să-ţi vină să crezi, dar partea interioară a cojii de banană poate elimina negii care-ţi apar pe corp datorită unei substanţe anti-inflamatoare şi anti-micotice, dar te poate scăpa şi de acnee şi puncte negre. Aplică pe faţă ca mască ȋnainte de duş şi vei vedea minuni.

Ce tipuri de acnee exista?

Alimentatia potrivita tenului cu acnee

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise