Suferi de carenta de fier?

N-o să-ţi vină să crezi, dar un studiu de anul trecut al World Health Organization a arătat că nu mai puţin de 30% din populaţia Globului suferă de deficienţă de fier, o problemă de sănătate care dă cele mai alarmante şi ciudate semne care pot fi asociate cu alte afecţiuni.

Bifează lista cu cele mai ȋntâlnite simptome ale deficienţei de fier şi vezi dacă ai una dintre ele:Eşti mai tot timpul obosită
Nu se pune dacă ai un program supraȋncărcat sau un bebeluş şi nici dacă te antrenezi la sală foarte mult şi nu te odihneşti, altele sunt cauzele oboselii tale ȋn aceste cazuri.

Dar dacă te trezeşti zi de zi extenuată şi nici nu simţi că ai dormit 10 ore sau dacă oboseşti extrem de repede poţi fi sigură că la mijloc este cel mai probabil carenţa de fier.

Ai o faţă palidă, cu toate că te-ai bronzat
Cu toate că ai fost la mare şi te-ai bronzat, pielea ta de pe corp şi faţă pare foarte ternă, mată, cu o ciudată nuanţă de gri. De asemenea, gura ȋn interior nu-ţi este aşa de roşie pe cât ar trebui şi la fel stau lucrurile şi cu interiorul pleoapelor.

Ai palpitaţii
Ȋn mod inexplicabil, cu toate că nu bei cine ştie câtă cafea sau ceai bogat ȋn teină, te trezeşti cu nişte palpitaţii incredibile, care te sperie. Nici cardio foarte extenuant nu ai făcut, aşa că nu ȋnţelegi fenomenul.

Dacă ţi se ȋntâmplă să nici nu poţi respira bine, poţi fi sigură că este vorba de o deficienţă ascunsă de fier. Fierul ajută oxigenul să ajungă ȋn plămâni, de aceea după ce ai făcut o oră de tae bo abia mai poţi respira.

Ce ai de făcut
Mai ȋntâi de toate, fă curăţenie ȋn farfurie! Mănâncă mai multe legume, mai ales cele foarte verzi precum spanacul, peşte gras, care conţine complexul Omega (macrou, somon, ton, sardine, etc.), cereale integrale şi dacă nici aşa nu te simţi mai bine, ia un supliment de fier.

4 motive ciudate pentru care te trezesti obosita dimineata

Ce spun poftele tale despre tine?

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise