Sucurile carbogazoase pot provoca cancer

Un nou studiu arată că sucurile carbogazoase pot cauza diferite tipuri de cancer.

Dacă ai obiceiul de a consuma sucuri carbogazoase des, ar trebui să o lași mai moale. Un nou studiu arată că cei care consumă aceste băuturi sau alte băuturi pline de zahăr au un risc mai mare de a dezvolta cancer la ficat sau la vezica biliară.

Citește și: Semne timpurii ale cancerului ovarian

Cercetătorii care au condus studiul s-au întrebat dacă băuturile pline de zahăr ar putea avea un rol în dezvoltarerea cancerului, fiind deja legate de nivelul mare de zahăr din sânge și de creșterea în greutate. Astfel, studiul a analizat datele a peste 70.000 de adulți, observând obiceiurile alimentare ale acestora și dacă au fost sau sunt diagnosticați cu cancer.

Rezultatele studiului au arătat că persoanele care au consumat două sau mai multe sucuri carbogazoase pe zi (la doza sau sticlă mică, bineînțeles), au fost de două ori mai predispuse la cancer la vezica biliară decât cele care nu au consumat, iar 79% au fost mai predispuși la cancer de ficat.

Citește și: Cum e să ai cancer? Confesiuni sfâșietoare de la femei care i-au supraviețuit

„Acest studiu este primul care arată că există o legătură puternică între consumul de băuturi îndulcite și riscul apariției cancerului”, spune Susanna Larsson de la Institutul Karolinska din Suedia.

Și când te gândești că există persoane care consumă zilnic o sticlă de 2l de suc pe zi! Din păcate, multă lume nu conștientizează cât de nesănătoase pot fi aceste băuturi. Sperăm, totuși, că cititoarelor noastre le pasă de sănătatea lor și le evită pe cât posibil.

 

*articol preluat din Woman’s Day (autor: Rheanna O’neil Bellomo)

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.