Studiu: Mai mult de jumatate dintre romani sar peste micul dejun

By  | 

Constiincioase in privinta primei mese a zilei sunt doar persoanele de peste 55 de ani.

In plus, 25% dintre romani iau micul dejun doar o data pe saptamana sau chiar mai rar, iar acestia sunt in special tineri cu varste cuprinse intre 19 si 24 de ani.

Potrivit studiului Omnibus, 16% dintre romani aleg o gustare rapida la micul dejun, ce consta in produse de patiserie sarate sau dulci, cereale sau sandvisuri.

Cei 75% dintre romanii care iau micul dejun cel putin o data pe saptamana, iar acestia au descris micul dejun ideal ca fiind compus din lapte, fructe si legume, dar si alte produse lacatate si cereale.

Cu toate acestea, studiul releva si alte date despre alimentele preferate de romani la micul dejun:

3 din 10 romani (majoritatea barbati) prefera un mic dejun "consistent", cu produse din carne, oua si branza.

6 din 10 romani (majoritatea femei) aleg un mic dejun mai usor si variat, incluzand iaurt, lapte si cereale, sandvisuri, oua sau branza.

Potrivit studiului:

  • 30% dintre romani consuma la micul dejun carnati, branzeturi si omleta,
  • 57% sandvisuri, oua si cereale si
  • 16% aleg sandvisuri si snacksuri dulci sau sarate.

Studiul privind obiceiurile de consum al micului dejun la romani a fost realizat de Omnibus pe un esantion reprezentativ de 800 de respondenti din mediul urban, cu varsta cuprinsa intre 16 si 64 de ani.

Citeste mai multe despre micul dejun:

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *