Studentele petrec mai mult timp folosind telefonul decat dormind

 

Dacă eşti o studentă obişnuită, probabil citeşti acest articol de pe telefonul mobil. Şi, potrivit unui studiu recent publicat în Journal of Behavioral Addictions, cel mai probabil toată ziua ai folosit telefonul.

Cercetătorii de la Universitatea Baylor din Texas au discutat cu un număr de studenţi pentru a aflat cât de des folosesc aceştia telefonul mobil într-o zi obişnuită. Rezultatele sunt destul de interesante: femeile îl utilizează până la 10 ore pe zi (adică aproape jumătate de zi), în timp ce bărbaţii până la 8 ore pe zi.Se pare că telefonul mobil este folosit cel mai mult pentru a trimite sms-uri. Pe locul doi se află utilizarea email-ului, apoi verificarea contului de Facebook şi a altor reţele de socializare, vizitarea diferitelor site-uri şi, pe ultimul loc, ascultatul muzicii. Bărbaţii petrec mai puţin timp redactând email-uri, însă per total trimit acelaşi număr de mesaje ca femeile.

60% dintre studenţi recunosc că este posibil să fie dependenţi de telefoanele mobile, mărturisind că se simt agitaţi când gadget-ul lor nu se află cu ei pe tot parcursul zilei. De asemenea, activităţi precum folosirea Instagram sau Pinterest duc la formarea acestei dependenţe mai mult decât jocurile.

Dependenţa de smartphone este o problemă reală care afectează tot mai mulţi oameni. Deşi un smartphone este cu adevărat util în viaţa de zi cu zi, trebuie să recunoaştem că mare parte a timpului nu îl folosim în scopuri cu adevărat practice. Din păcate, mulţi cred că singurul efect negativ pe care îl are această dependenţă este timpul pierdut, însă adevărul este altul.

Această dependenţă are efecte negative asupra sănătăţii noastre, printre care amintim probleme ale degetelor şi ale gâtului, vedere distorsionată sau nomophobia. Găseşti mai multe detalii despre acestea într-un articol anterior.

Dacă şi tu îţi verifici mereu telefonul (şi chiar cauţi scuze pentru a o face), eşti dezamăgită când nimeni nu te-a căutat în cele câteva ore în care ai fost ocupată sau te simţi foarte neliniştită când nu ai telefonul cu tine, cel mai probabil şi tu eşti dependentă de el.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.