Struguri pentru frumusețe

Este sezonul lor și trebuie să profităm din plin de beneficiile pe care aceștia îl oferă… nu doar papilelor gustative, ci și sănătății și frumuseții. Iată de ce este bine să consumi și să folosești tratamentele de îngrijire a pielii pe bază de struguri:

Există peste 50 de specii de struguri, iar numărul mediu de calorii per 100 de grame de boabe de strugure este de 70 kcal, iar asta îl califică pentru a fi încadrat în tagma gustărilor sănătoase dintre mese (250 g au până în 200 de calorii), mai ales că este doldora de vitamina C, vitamina A, B-uri, K, E, acid folic și alte minerale valoroase pentru sănătate – potasiu, fosfor, calciu, magneziu și zinc.struguri

„Resveratrolul, un polifenol găsit în strugurii roșii, antioxidant și agent anticancerigen, contribuie la eliminarea efectelor negative cauzate de expunerea la soare și de poluare, permițând pielii să se ajute singură în procesul de vindecare a leziunilor”, arată Esme Floyd în cartea 1001 Miracole pentru înfrumusețare, recomandând ca, „pe lângă consumarea strugurilor, să cauți saloane de vinoterapie și produse care utilizează acest ingredient.” Resveratrolul se găsește în coaja strugurilor (aviz celor care obișnuiesc să consume doar pulpa).

Deși nu se specifică în clar, strugurii (cu tot cu semințe) se regăsesc în foarte multe produse cosmetice și farmaceutice, precum șampoanele antimătreață, formulele anti-fungice sau anti-microbiene, antioxidanți, sau chiar pe post de adjuvanți pentru stabilizare, protecție solară sau îngrijirea dinților. Uleiul de sâmburi de struguri este frecvent recomandat pentru utilizare cosmetică, având proprietăți hidratante, antioxidante și regeneratoare.

Iată câteva moduri în care poți folosi struguri în ritualul cosmetic:

ÎMPOTRIVA ACNEEI. Strivește câteva boabe de strugure și amestecă zeama cu o linguriță rasă de bicarbonat și tot atâta făină. Pune amestecul pe față și lasă-l 15 minute înainte să te clătești cu apă călduță.

 

LOȚIUNE DE REHIDRATARE. Dacă ai pielea uscată mai mereu, prepară un lapte din… lapte amestecat cu suc de strugure proaspăt stors, aplică-l pe față cu o dischetă de bumbac și așteaptă să se usuce, apoi îndepărtează cu apă călduță.

SOLUȚIE DE REGLARE A SEBUMULUI. Pentru un ten cu tendință de îngrășare, se pot folosi struguri, a căror pulpă și zeamă se amestecă cu gălbenuș și se aplică în strat gros pe zonele grase, se lasă un sfert de oră și se clătește cu apă călduță, apoi foarte rece, pentru ca porii să se închidă.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.