Stresul poate cauza obezitate, arată un studiu

Încerci să slăbești, iar asta te stresează? Un studiu recent arată că stresul poate cauza obezitate, deci trebuie să faci tot posibilul pentru a te relaxa în această perioadă și nu numai.

Persoanele care sunt stresate constant au un risc mai mare de obezitate, arată un studiu publicat în februarie 2017. Cercetătorii au prelevat probe de păr de la peste 2500 bărbați și femei timp de 4 ani și le-au analizat nivelul de cortizol. Acesta este hormonul eliberat de organism când este stresat.Echipa de cercetători a descoperit că persoanele cu un nivel mai mare de cortizol aveau și o talie mai mare, un BMI mai mare și cântăreau mai mult decât cele cu un nivel mai scăzut de cortizol.

Citește și: 5 aplicații pentru o alimentație sănătoasă 

Stresul te poate face să te îngrași pentru că încurajează organismul să depoziteze grăsimea și îl împiedică să transforme ușor mâncarea consumată în energie. Mai mult, stresul ne face să consumăm mai multe alimente nesănătoase, precum cele bogate în grăsimi și/sau zahăr.

Din păcate, atunci când încercăm să slăbim devenim din ce în ce mai stresate și frustrate dacă rezultatele nu apar într-un timp scurt. Din acest motiv, unele persoane apelează la diete nocive care produc rezultate imediate, dar și efectul de yo-yo.

Cum putem slăbi fără să fim stresate?

Cel mai sănătos și eficient mod de a slăbi este să schimbăm alimentația cu una mai sănătoasă. În loc să faci tot posibilul pentru a schimba numărul de pe cântar, încearcă să privești problema din punctul de vedere al sănătății. Ce e mai important, să te chinui să arăți bine un an sau să ai o sănătate de fier și o siluetă de invidiat toată viața? Schimbându-ți stilul de viața cu unul mai sănătos, rezultatele vor apărea puțin mai greu, dar se vor menține timp îndelungat.

Citește și: Ce funcționează mai bine când vrei să slăbești: schimbarea dietei sau sportul? 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.