Stockholm isi face cartier verde

Acest cartier verde este o demonstratie practica a celor mai recente tendinte de planificare si dezvoltare urbana sustenabila.

Proiectul se desfasoara cu sprijinul Ericsson, companie care, alaturi de un adevarat ecosistem de jucatori din industria locala, colaboreaza pentru transformarea acestuia in realitate, spun reprezentantii Ericsson intr-un comunicat de presa.

Obiectivele urmarite prin acest proiect sunt abordarea climate-positive, adaptarea la variatii viitoare de clima, eliminarea dependentei de combustibili fosili pana in 2030 si reducerea emisiilor individuale de CO2 sub limita de 1,5 tone pe persoana pana in 2020.

De asemenea, pentru inverzirea cartierului suedez este nevoie si de solutii IT&C care vor ajuta la reducerea emisiilor de dioxid de carbon provenite de la autovehicule si vor diminua nivelul de energie utilizat in cladiri.

Proiectul Royal Seaport utilizeaza o serie de tehnologii inovatoare de mediu si solutii creative care vor servi drept model pentru alte orase. Municipalitatea din Stockholm a primit finantari de la Delegatia pentru Orase Sustenabile pentru anumite proiecte legate de Stockholm Royal Seaport, iar Ericsson contribuie la realizarea componentei IT&C din acest plan ambitios, se mai precizeaza in comunicatul companiei.

Stockholm este doar unul dintre cele 18 orase care participa in programul mondial „Climate Positive Development”, avand ca scop eliminarea emisiilor de dioxid de carbon. Programul face parte din Initiativa Climatica Clinton, care incearca sa demonstreze posibilitatea de a sustine dezvoltarea urbana sustenabila pe scara larga.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.