Spune un NU hotarat obezitatii!

Aproape 50% dintre romani au nevoie de ajutor, fara sa constientizeze… Intr-o tara in care aproape 50% din oameni au probleme cu greutatea (constientizate sau nu) – si in care aproximativ 25% sunt obezi, doar … 1% dintre ei urmeaza un tratament supravegheat medical pentru aceasta problema…

Cauza acestei disproportii majore e una simpla, oamenii nu stiu ca au o problema medicala.

Ce spun specialistii:

„Obezitatea are un determinism complex, in majoritatea cazurilor fiind asociate cauze multiple: predispozitie multigenetica, peste care se suprapun factorii de risc externi, cei rezultati din mediul obezogen si stilul de viata nesanatos. Mecanismul care sta la baza obezitatii este dezechilibrul energetic, adica, energia rezultata din alimente este mai mare decat cea consumata prin activitate fizica, ceea ce are drept consecinta acumularea de grasimi la nivelul tesutului adipos si cresterea greutatii corpului.

Daca factorii genetici nu pot fi modificati, stilul de viata poate fi astfel ordonat incat sa evite factorii obezogeni ai mediului.” – Prof. Dr. Nicolae Hancu, Presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie, Boli metabolice.

„Informarea populatiei si educatia terapeutica a persoanelor cu obezitate sunt extrem de importante pentru prevenirea si controlul obezitatii. Cele mai mari greseli se fac atunci cand din nestiinta sau in urma unor sfaturi gresite din partea nespecialistilor, sunt urmate diverse „diete miraculoase si rapide”, care nu numai ca nu rezolva problema de baza a obezitatii, dar produc dezechilibre nutritionale masive si chiar imbolnaviri. Tratamentul adresat obezitatii este un tratament de lunga durata, dat fiind ca si obezitatea este o boala cronica; de cele mai multe ori nu este posibila vindecarea ci doar controlul de lunga durata a greutatii. Tratamentul obezitatii trebuie sa fie adaptat fiecarei persoane, in functie de caracteristicile fiecareia; nu exista tratament universal care sa poata fi aplicat tuturor celor cu obezitate, de aici si necesitatea consultarii medicilor de specialitate si pericolul efectuarii unor tratamente empirice si fara dovezi medicale”. – Conf. Dr. Gabriela Roman, Presedinta Asociatiei Romane pentru Studiul Obezitatii.

 

„Exista un singur mod de a scapa de problemele care te framanta: rezolvandu-le.”

Pornind de la aceste realitati, in urma cu doi ani a fost initiat la nivel national un amplu program educational, de informare a populatiei asupra riscurilor obezitatii: ReductoStart. Acesta ofera in acelasi timp si solutii pentru prevenirea si tratamentul corect al acestei boli.

Spre deosebire de o multime de diete si programe de slabire despre care persoanele cu probleme de greutate iau cunostinta pe diverse cai, marele avantaj al programului ReductoStart este ca procesul de slabire este controlat de medici specializati in probleme de greutate, asigurandu-i astfel persoanei in cauza o slabire sanatoasa, adaptata organismului sau.

„ReductoStart este primul program educational, desfasurat la nivel national, care furnizeaza toate informatiile necesare pentru evaluarea optima a cauzelor obezitatii si ofera solutii pentru tratarea acesteia. Prin ReductoStart (www.reductostart.ro) se ofera acces la informatii referitoare la modul de functionare a organismului, la alimente si proprietatile acestora, la valorile lor nutritive, la necesitatea de activitate fizica, la excesul de greutate, precum si la solutiile optime pentru a obtine rezultatele dorite.

Sprijinul este acordat de peste 120 de medici specialisti in boli de nutritie din centre medicale universitare de profil din toata tara, parteneri ai programului, prin oferirea de informatii despre obezitate, despre riscurile acesteia si despre metodele prevenirii sale si prin asistenta de specialitate. Medicii ii evalueaza pe pacienti si ii pot indruma catre o solutie individualizata de management al surplusului de greutate, solutie care sa nu aiba efecte negative asupra organismului, fiind foarte important ca regimul de slabire ales sa respecte profilul fiecarui individ in parte.” – Dr. Aurelian Ranetti

Programul are ca initiator si principal sustinator compania Abbott Laboratories Romania, companie multinationala, activand in proiectarea, cercetarea, dezvoltarea, productia si distributia de produse medicamentoase si farmaceutice, inclusiv de produse nutritionale, de diagnostic si de aparatura medicala.

 

Pe www.reductostart.ro, vizitatorul isi poate clarifica multiplele confuzii pe tema greutatii („sunt sau nu gras? Sunt sau nu obez? Ce sa fac ca sa slabesc? Ce medicamente sa iau?”) si poate gasi rapid solutia potrivita – contactul cu medicii parteneri si intrarea in programul ReductoStart.

La dispozitia persoanelor care s-au decis sa slabeasca sanatos sta si un Call Center cu numarul de telefon cu tarif normal, 021-252.33.43, precum si site-ul www.reductostart.ro, prin intermediul carora se pot face programari la medicii parteneri ai programului ReductoStart.

Simpla accesare a site-ului www.reductostart.ro poate schimba viata unui om, fiind prima dovada a existentei unei puternice motivatii personale si dovada inceperii luptei declarate impotriva obezitatii.

Despre Abbott Laboratories

Abbott este o companie multinationala, activand in proiectarea, cercetarea, dezvoltarea, productia si distributia de produse medicale si medicamentoase, inclusiv produse nutritionale, de diagnostic si aparatura. Compania are peste 60.000 de angajati in toata lumea si distribuie produsele proprii in peste 130 de tari.

Abbott detine o importanta divizie de diagnostic care impresioneaza prin inovatiile sale. Produsele Abbott au ajutat la transformarea practicilor medicale de diagnosticare din arta in stiinta. Istoria Abbott este incarcata de exemple semnificative in ceea ce priveste dezvoltarea tehnologiei si produselor medicamentoase. Aceasta traditie in ceea ce priveste inovatia a fost sustinuta de-a lungul timpului de daruirea permanenta in cercetarea si dezvoltarea medicala. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati site-ul www.abbott.com.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.