Spune-mi unde iti apar cosurile ca sa-ti spun ce probleme ai

Motiv pentru care îți apar coșuri poate fi descoperit pornind de la… zona în care apar. Astfel, le poți preveni și trata mult mai ușor și eficient. 

Sigur ți s-a întâmplat și ție. Fix în seara în care ai o întâlnire hot cu un tip, îți apare un coș pe față, în cel mai evident loc posibil, de nu poți să-l ascunzi nici cu fond de ten, nici cu meniul, furculița sau palmele. Ce să mai, e atât de mare și de umflat că nu înțelegi de unde vine și cum de te-ai pricopsit cu el. Să fie de la umiditate, de la faptul că ai uitat o dată să te demachiezi, de la poluarea din oraș? Da și nu. Sigur, toate astea îți pot agrava starea, dar adevăratul motiv pentru care faci coșuri stă în propriul organism. În funcție de zonele în care apar, poți afla cât de sănătoasă ești cu adevărat și unde ar trebui să mai lucrezi ca să nu mai apari niciodată la vreo întâlnire cu un coș gigantic pe față. Iată cele mai comune motive pentru care apare acneea, în funcție de partea feței în care se instalează.Suferi de o explozie de cosuri?

1. Frunte

Mai ales dacă ai avut vreodată breton, știi că fruntea este o zonă sensibilă și problematică atunci când vine vorba de acnee. Coșurile care îți apar pe frunte se datorează problemelor externe, de exemplu contactul tenului cu produsele de styling din păr: gel, cremă sau fixativ. În plus, fruntea este strâns legată de întregul sistem digestiv și de ficat, așa că de fiecare dată când mănânci junk food sau alimente nesănătoase, chestia asta se va materializa prin apariția de coșuri pe frunte. Ca să scapi de ele, elimină grăsimile procesate din dietă și folosește produse pentru păr fără alcool.

2. Între sprâncene

Această zonă este strâns legată de rinichi. Tot rinichii afectează și zona de sub ochi, pricopsindu-te cu pete albăstrui care aduc a cearcăne. Ca să scapi de coșurile care îți apar aici, ajută-ți rinichiul să funcționeze mai bine dormind mai mult și reducând cantitatea de alcool consumată.

Cauze banale pentru care apar cosuri

3. Nas

Zona nasului este strâns legată de sistemul circulator și inimă, așa că dacă te știi cu tensiunea mare, probabil coșurile îți apar în această zonă. Încearcă să înlocuiești alimentele sărate și picante cu alimente bogate în Omega 3 și 6, de exemplu avocado, pește sau nuci crude.

4. Obraji

Obrajii sunt legați de plămâni și de obicei fumătorii au probleme de acnee și roșeață în această zonă, pentru că fumatul reduce producția de colagen din piele. În afară de sfatul evident – renunță la fumat! – indicat ar fi și să dai mai mult pe la sală și să faci aerobic – așa îți ajuți plămânii și scapi și de coșuri.

Tu cum abordezi cosurile subcutanate?

5. În jurul gurii

Această zonă are legătură cu intestivele și sistemul digestiv. Soluția e simplă și evidentă: renunță la prăjeli în favoarea legumelor și fructelor bogate în fibre, care-ți repun pe picioare metabolismul.

6. Bărbie și maxilar

Coșurile care apar aici sunt de cele mai multe ori hormonale și apar atunci când trebuie să-ți vină menstruația. În afară de să-i ”mulțumești” Mamei Naturi că te-a făcut femeie, nu prea ai ce să faci decât să te asiguri că îți cureți bine fața în această perioadă a lunii.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise