Spune DA dragostei

Cum priveşti o potenţială relaţie? Ca pe-o întâlnire cu „lupul cel rău”? Reflectează asupra acestei atitudini, pentru că e posibil să te fereşti din calea a multe lucruri bune atunci când te ambiţionezi să supravieţuieşti pe cont propriu.

Love, love, love… da, da, John Lennon ştia la ce se referă atunci când scrisese celebra piesă în anii ’70. Dragostea născută în interiorul unui cuplu te poate face o persoană mult mai bună din toate punctele de vedere! Nu contestăm că tu eşti o fată cu adevărat COSMO, deci puternică şi independentă – însă dacă tot veni vorba, află că atunci când faci parte dintr-o relaţie cu cineva pentru care nutreşti ceva sentimente serioase, nu înseamnă neapărat că depinzi de acel tip. Dragostea nu trebuie să îţi creeze vreo dependenţă de nimeni şi nimic, iar o legătură sentimentală are rolul de a scoate din tine tot ceea ce este mai bun. Şi da, eşti mai bună atunci când îţi împarţi sincer emoţiile cu cel pe care-l iubeşti.Dragostea te invata…

…să devii mai altruistă! Să dăruieşti sentimente! Să împărtăşeşti afecţiune! Atunci când eşti pe cont propriu şi nu ai de dat „raportul” nimănui, e normal să te gândeşti la binele tău şi apoi… tot la al tău. Însă când eşti într-o relaţie şi ţii la bărbatul respectiv, nu ţi-e mai mare dragul să te sacrifici în favoarea lui?

Ca partenera cuiva, afli…

…mai multe despre propriul tău suflet. Cum aşa? E simplu. Aşa cum te cunoşti pe tine însăţi şi poţi să-ţi descrii în câteva cuvinte relele şi „bunele” de care eşti conştientă în egală măsură, aşa poţi să te caracterizezi şi în funcţie de cel care ţi-e alături. În ce mod te-a atras tocmai el şi de ce te consideri compatibilă cu personalitatea lui? Oare pentru că o completează pe a ta?

Relatia alunga stresul

Un studiu suedez sublinia că nivelul stresului în organism fluctuează în funcţie de statutul… civil. Lăsând gluma într-un registru mai superficial, se pare că atunci când nu-ţi prieşte în amor, ai şanse să devii mai irascibilă la birou şi productivitatea ta poate înregistra cote dramatice. În cazul în care nu eşti o practicantă a relaţiilor pasagere şi pe scurt a celor fără substanţă, singurătatea nu are un impact pozitiv sub nici o formă. Plus că în lipsa sexului cu un partener stabil, endorfinele – hormonii fericirii – se cam zgârcesc, fireşte, de la a se elibera în organism, aşa că nu te aştepta să ai parte de stări euforice, aşa, din senin. O viaţă sexuală împlinită reflectă cel mai bine psihicul tău pe parcursul unei relaţii durabile. E simplu: orgasmele frecvente care eliberează o mulţime de substanţe care îţi îmbunătăţesc starea de spirit, dar care şi combat stresul îţi păstrează un tonus „efervescent”. Trei la zero în favoarea ideii de cuplu!

Aliat de baza

Psihologii recomandă partenerilor dintr- un cuplu să-şi găsească ţeluri comune, pentru că aşa le va fi mult mai uşor să le atingă. Atenţie – asta nu înseamnă să-ţi neglijezi propriile idealuri, ci doar să cauţi noi piscuri pe care să le cucereşti făcând echipă cu iubitul tău. Aceste mici trucuri, să le zicem, au scopul nu numai de a sedimenta „membrii” relaţiei, dar de ce nu, chiar de a consolida bazele unei relaţii trainice de viitor.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise