Sporturi de vara, in aer liber

Înainte de a te duce la sală, aruncă un ochi pe geam. Ar fi păcat să nu profiţi de o zi superbă de vară pentru a schimba rutina şi pentru a practica nişte sporturi de vară care nu doar că te menţin în formă dar îţi oferă şi posibilitatea de aţi petrece timp în natură. Am realizat pentru tine o listă de sporturi pe care merită să le practici vara aceasta, în funcţie de locaţia ta.

Yoga – Yoga poate fi practicată în sezoanele mai reci, dar căldura verii îţi permite să practici această formă de meditaţie în parc, sub cerul liber, în zgomotele naturii care te relxează. Vremea frumoasă nu este singurul avantaj, dar şi faptul că yoga poate fi practicată în grup.

Alpinism – Dacă vara aceasta îţi permiţi o vacanţă la munte, trebuie să încerci o sesiune de alpinism. Acesta nu este un sport recomandat pentru toată lumea deoarece presupune o condiţie fizică bună pentru a putea rezista efortului.

Volei – Este adevărat că poţi practica volei şi iarna în sală, dar nimic nu se compară cu un volei pe plajă, în apă, la piscină (sub condiţia să nu deranjezi alţi oameni) sau chiar în parc.

Badminton – Este un sport de vară foarte light: mingea şi paletele sunt mai uşoare şi îţi oferă ocazia să faci mişcare fără a te epuiza fizic. Badmintonul poate fi practicat cam în orice spaţiu liber. Dacă ai curte, poţi juca badminton chiar acolo şi este şi mai distractiv dacă prietena ta cea mai bună îţi este parteneră. Atenţie la vânt, fluturaşul este foarte uşor.

Golf – Deşi este un sport asociat bărbaţilor, este posibil să descoperi plăcerea pe care ţi-o oferă un teren verde şi ceva ore de linişte. Golful este un sport de vară dar ai nevoie de un teren special pentru a-l practica. Spre exemplu, cei care locuiesc aproape de Bucureşti îl pot practica la Selas Golf & Polo Club. Locuitorii din Câmpina pot ajunge imediat la Lac de Verde Golf Club (lângă Breaza) pentru o partidă de golf. Preţurile variază între 50 şi 200 de RON, în funcţie de politica clubului de golf.

Înotul – Chiar dacă vacanţa care urmează nu îţi permite un concediu la mare, mai toate oraşele au propriul lor ştrand unde te poţi delecta cu unul din sporturile care te ajută să pierzi cele mai multe calorii. Înotul te ajută să antrenezi o multitudine de muşchi din corpul tău.

Frisbee – Ce picnic este complet fără o partidă de aruncat discul de frisbee? Dacă mai ai şi un căţel de talie mare care are nevoie de multă mişcare, un disc de frisbee vă antrenează pe amândoi în parc.

Mersul cu bicicleta – Da, ai putea să mergi pe bicicletă şi iarna, dar este la fel de confortabil pentru tine? Imaginează-ţi o seară de vară, când soarele mai are puţin şi apune şi căldura din casă te apasă. Te sui pe bicicletă şi faci câteva ture prin parcul tău preferat, în timp ce te bucuri de vântul care adie uşor prin părul tău. Cum sună?

Tenisul – Acum, mai mult ca niciodată, avem o inspiraţie pentru a ne apuca de acest sport: iubita noastră tenismenă Simona Halep. Tenisul este un sport distractiv, individual sau de echipă, care te ajută să te menţii în formă.

Desigur, cele care iubesc sporturile pline de adrenalină au de unde alege. Poţi opta pentru o tură cu caiacul, poţi juca polo sau chiar polo pe apă, te poţi atrena la o tură cu hidrobicicleta şi multe alte astfel de activităţi pe care numai vara ţi le permite. Să nu uităm, jogging-ul în dimineţile şi serile răcoritoare de vară are şi el farmecul lui.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.