Sorbetul, desert rapid de vara

By  | 

Sobet de pepene roşu ( 4-6 porţii)

Ingrediente:

500 ml apă;

215 g zahăr pudră;

1.2 kg miez de pepene roşu fără seminţe;

2 albuşuri de ouă;

Mod de preparare: amestecă apa şi zahărul într-un vas la foc mic, până când se dizolvă zahărul. Mărunţeşte miezul de pepene în mixer, apoi strecoară zeama obţinută. Ar trebui să rămână în jur de 600 ml, pe care îi vei folosi la prepararea sorbetului. Amestecă siropul de zahăr cu zeama de pepene într-un recipient pe care îl vei pune la rece în congelator. După ce se întăreşte, pune în robotul de bucătărie sorbetul împreună cu albuşurile şi amestecă-le bine, până devin omogene. Pune la rece în congelator şi serveşte sorbetul de pepene roşu împreună cu iubitul sau prietenele.

Sorbet de mango dulce picant ( 4-6 porţii)

Ingrediente:

2 banane coapte;

1 mango;

2 linguri de zeamă de lămâie;

2 linguri miere de albine;

un praf de chilly;

Mod de preparare: adaugă toate ingredientele în mixer şi mărunţeşte-le până devin o pastă cremoasă, pe care o pui la rece în congelator.

Sorbet de banană şi nucă de cocos ( 4-6 porţii)

Ingrediente:

4 banane coapte;

500 ml lapte de cocos;

2 linguri miere de albine (sau ce alt îndulcitor preferi);

fulgi de nucă de cocos pentru topping;

Mod de preparare: adaugă toate ingredientele în mixer şi mărunţeşte-le până devin o pastă cremoasă, pe care o pui la rece în congelator.

Cum v-am spus, un desert rapid şi delicios!

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *