Solutii pentru cresterea parului

Orice femeie îşi doreşte să aibă un păr frumos şi sănătos, dar pentru unele persoane acest lucru este greu de realizat. Căderea părului afectează milioane de oameni din întreaga lume, fie ei bărbaţi sau femei. Dacă şi tu te confrunţi cu această problemă neplăcută, ţi-am pregătit câteva soluţii eficiente pentru creşterea părului.

Mare parte dintre persoanele care caută metode de regenerare a părului încep prin a cumpăra tot felul de produse cosmetice scumpe, apoi sunt dezamăgiţi că rezultatele întârzie să apară; aceasta este o greşeală foarte des întâlnită. Ai auzit că frumuseţea vine din interior? Se aplică şi în cazul acesta.Primul pas pe care trebuie să îl faci dacă îţi cade prea mult păr este să faci o vizită doctorului pentru a afla dacă suferi de anemie sau dacă ai un dezechilibru hormonal. În cele mai multe cazuri, anemia provoacă pierderea părului, deci degeaba vei încerca tot felul de produse considerate Sfântul Graal.

În cazul anemiei, dacă vei corecta lipsa vitaminei B12 sau a fierului, vei observa cum părul tău începe să se regenereze. Cât despre un dezechilibru hormonal, trebuie testată funcţia tiroidei.

O altă cauză a căderii părului este stresul, deci încearcă pe cât posibil să îl eviţi. Încearcă terapia prin râs, lectura, joacă-te cu un animăluţ, ia o cină romantică cu partenerul tău, fă mai mult sex, fă plimbări relaxante în natură, apucă-te de un sport, ocupă-ţi timpul cu un hobby etc.

Este important să avem şi o alimentaţie sănătoasă. Pentru ca părul tău să fie sănătos şi pentru a-i stimula creşterea, este necesar să consumi vitamine (în special biotina, pe care o găsim în morcovi, ficat, nuci şi ouă), proteine (peşte, fasole, ouă, gutui, spanac, cereale) şi minerale (în special zincul, pe care îl găsim în carnea roşie, cereale şi cacao).

De asemenea, îţi recomandăm şi masajul scalpului, o soluţie foarte plăcută şi relaxantă.

Aceste soluţii pentru creşterea părului sunt la îndemâna oricui şi sunt ieftine, deci uită de toate acele produse scumpe care promit minuni. Sănătatea vine din interior!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.