Soluții pentru cele mai comune probleme ale verii

Vara nu vine doar cu cocktail-uri, concedii și un bronz frumos, ci și cu anumite probleme de sănătate. Iată soluții pentru cele mai comune dintre acestea.

Multe luni ai așteptat să înceapă vara, dar parcă acum regreți și e de înțeles de ce. Căldura și soarele mult prea puternice îți pot afecta sănătata, deci trebuie să ai mare grijă!Ți-am pregătit câteva soluții pentru cele mai comune probleme ale verii.

Deshidratare

Bea cât mai multă apă! Mai ales dacă ieși afară în timpul zilei, poartă mereu cu tine o sticlă de apă (sau ceai, limonadă etc). Evită pe cât posibil cafeaua, dar și alcoolul, acestea te vor deshidrata și mai mult. Dacă se întâmplă să rămâi cumva fără bani la tine (sau poate ți-au uitat portofelul acasă), intră într-o farmacie și cere un pahar de apă.

Citește și: 5 idei de rețete light pentru vară

Insolație

Insolația este groaznică! Te vei simți foarte obosită, te va durea capul, îți va fi greață, poate vei și vomita, tensiunea arterială va crește, la fel și ritmul bătăilor inimii. Evită să ieși prin oraș când soarele este puternic (la prânz și după-masa), iar dacă este neapărat nevoie, poartă o pălărie sau o umbrelă de soare.

Dacă faci insolație, trebuie neapărat să stai într-un mediu răcoros, cât mai dezbrăcată cu putință, să bei cât mai multe lichide și să încerci să îți răcești corpul (cu ajutorul compreselor reci, a pungilor de gheață, prin pulverizarea corpului cu apă nu foarte rece).

Citește și: Cum te îmbraci vara?

Arsuri solare

Poate că bronzul este frumos, însă arsurile solare în niciun caz. Folosește o loțiune sau un spray cu factor de protecție mare chiar și atunci când te duci până la magazin, nu doar când stai la plajă. De asemenea, nu sta la soare la prânz!

În cazul în care ar deja arsuri, folosește o cremă hidratantă. Și medicamentele anti-inflamatoare sunt de ajutor, la fel și aloe vera.

Hipertensiune

Ferește-te de soarele puternic, poartă haine mai largi, confecționate din materiale naturale, pălărie și nu uita să bei suficientă apă. Evită băuturile ce conțin cofeină sau zahăr.

Din nou, ai mare grijă vara, pentru a nu te confrunta cu aceste probleme!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.