Slabeste sanatos cu dieta Rina!

Dieta Rina este o dietă disociată care te ajută să slăbeşti până la 20 de kilograme cu ajutorul unui regim alimentar care durează 90 de zile. Dieta Rina este printre puţinele diete recomandate de nutriţionişti deoarece nu te înfometează precum alte regimuri drastice şi nu îi răpeşte organismului sursa de nutrienţi necesari.

Cum funcţionează dieta Rina?

Dacă urmezi cu stricteţe regulile vei pierde în fiecare săptămână aproximativ 1.5 kg. Dieta Rina este o dietă disociată aşadar vei consuma 4 grupe de alimente disociate pe zile, întotdeauna în aceeaşi ordine. Vei începe cu ziua proteinelor, apoi ziua de legume, ziua de carbohidraţi şi ultima, ziua de fructe sau vitamine, după care vei relua regimul începând cu ziua de proteine şi tot aşa până la sfâtşitul celor 90 de zile.

În timpul acestor 90 de zile de regim în fiecare cea de-a 29-a zi nu vei consuma decât lichide. Ca să îţi fie mai uşor, pe lângă apa simplă poţi să consumi şi ceaiuri din plante neîndulcit sau suc de fructe. Astfel, vei avea 3 zile de detoxifiere în timpul celor 90 de zile ale dietei Rina.

Planul alimentar al dietei Rina

O constantă în timpul regimului alimentar este micul dejun care este compus din fructe, în funcţie de preferinţele tale. Binenţeles, sunt excluse fructele confiate care conţin adaos de zahăr şi fructele din compoturi.

Ziua 1 – proteine: peşte, pui, lactate degresate, ouă fierte. Carnea se prepară prin fierbere sau pe grătar, niciodată prăjită.

Ziua 2 – amidon (legume): cartofi, fasole, mazăre, linte, năut, orez.

Ziua 3 – carbohidraţi: paste, produse de patiserie şi panificaţie, prăjituri, ciocolată neagră.

Ziua 4 – vitamine (fructe): orice fruct.

În ziua de proteine trebuie să treacă minimum 4 ore între mese, în ziua de carbohidraţi trebuie să treacă 3 ore între mese iar în ziua de vitamine 2 ore. În timpul dietei Rina ultima masă trebuie să fie la ora 8, după care nu mai ai voie să consumi nimic în afară de apă plată sau ceai de plante neîndulcit şi trebuie să respecţi un orar strict al meselor.

După ce se termină cele 90 de zile de regim va trebui să consumi în continuare fructe la micul dejun timp de 90 de zile, ceea ce nu va fi prea dificil de vreme ce ai reuşit în timpul dietei. În următoarea perioadă nu numai că nu vei pune la loc kilogramele pierdute, deoarece se modifică metabolismul, ci vei mai pierde până la 3 kilograme în greutate, semn că dieta a avut efect.

Dieta Rina nu exclude din alimentaţie cafeaua şi ceaiul precum alte regimuri, însă trebuie să te obişnuieşti cu gustul lor neîndulcit. După câteva zile vei ajunge chiar să savurezi aroma lor naturală.

Una dintre puţinele diete recomandate şi de nutrinişti, dieta Rina a fost creată pentru sportivi dar este recomandată şi de cardiologi.

Dacă te hotărăşti să urmezi şi tu dieta Rina, împărtăşeşte-ne părerile tale!

 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.