Slabeste, alearga, fii fericita

Ȋţi propun un experiment. Mâine dimineaţă, ȋnainte de a mânca micul dejun, pune-ţi adidaşii ȋn picioare şi ieşi la alergat. Vei vedea că după ce vei fi udă leoarcă şi abia vei mai putea vorbi, te vei simţi atât de bine cum nu te-ai mai simţit… poate niciodată.

Dacă nu ştiai, alergatul este o metodă de a vindeca depresia, chiar şi formele severe, pentru că după 30 de minute de alergat pe bandă, ai parte de o explozie de endorfine care te vor face incredibil de fericită.Mai mult, pentru că alergatul este o formă de antrenament cardio, deci foarte solicitantă, te ajută să dai jos surplusul de kilograme ȋntr-un timp record, deci, te vei simţi mai ȋncrezătoare.
De altfel, dacă alergi de doar 3 -4 ori pe săptămână, nu vei mai suferi de insomnie şi nici nu vei mai avea “stări albastre”, ci vei fi constant fericită.

Vei trăi cu cel puţin 5 ani mai mult
Un studiu publicat ȋn Journal of Nutrition a arătat că persoanele care practică o formă de mişcare de cinci ori pe săptămână, câte 30 de minute, trăiesc ȋn medie cu cinci ani mai mult decât sedentarii şi ȋşi măresc substanţial şansele de a supravieţui unei boli cronice precum cancerul sau afecţiunile cardiace.

De asemenea, un studiu al University of Georgia Department of Exercise a demonstrat că alergatul poate diminua anxietatea şi depresia, indiferent cât de avansate, şi că poate fi folosit pentru a trata dependenţa de droguri sau alcool.

Slăbeşti şi te simţi mai puternică
Până când nu vei ieşi la alergat, nu vei ȋnţelege la ce mă refer când ȋţi voi spune că puţine sporturi te fac să te simţi puternică precum poate alergatul. Mă jur, te simţi un Hercule versiunea feminină şi nu te mai saturi să te lauzi cu reuşitele tale: câteva minute ȋn plus de alergat, câţiva metri adăugaţi la ruta zilnică, plus că nu există metodă mai bună de a lua pulsul sănătăţii şi stării psihice.

Vei simţi imediat dacă ai o zi mai proastă, ce organ face probleme şi dacă este ceva trecător sau ar trebui să te duci la medic. Plus că, precum spuneam, jogging-ul poate face minuni asupra stării psihice – după cam jumătate de oră uiţi de orice problemă mai mare sau mai mică pentru că eşti prea preocupată să te simţi “al naibii” de bine ȋn pielea ta.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.