Skinny shaming, la fel de periculos precum fat shaming

În ultimii ani, fat shaming a fost din ce în ce mai blamat, însă nu trebuie să uităm că skinny shaming este la fel de periculos.

Știm cu toții că nu ar trebui să râdem de persoanele supraponderale sau să le jignim, însă acest lucru este valabil și în cazul celor slabe. „Mănâncă mai mult, ești prea slabă” este echivalent cu „mănâncă mai puțin, ești prea grasă”, „mai pune niște carne pe tine, nu-mi place cum arăți” este același lucru cu „mai slăbește, nu îmi place cum arăți”, iar „bărbații iubesc formele, câinii iubesc oasele” este o jignire pentru orice femeie slabă.Deseori, skinny shaming începe încă din copilărie. Știm cu toții cât de răi pot fi copiii, iar în această perioadă cuvintele dor mai mult decât atunci când suntem adulți. De la „două bețe-nfipte-n fund” și „sigur e anorexică” până la „haha, tu încă nu porți sutien”, toate aceste replici pot afecta puternic un copil.

Citește și: Ce greutate ar trebui sa ai? 

De ce este skinny shaming periculos?

Nu doar că persoana afectată își poate pierde încrederea în sine, dar obiceiurile alimentare se pot schimba într-un mod negativ. De exemplu, o adolescentă ar putea începe să se îndoape pentru a avea „forme”, la fel ca prietenele ei. Nimeni nu ar trebui să creadă că nu are un corp „suficient de bun”!

Mai mult, unele persoane nici măcar nu sunt „prea” slabe. Trebuie să ținem minte că un corp sănătos este slab și tonifiat, deci femeile care fac sport și au grijă la alimentație ar trebui admirate, nu judecate. Cât despre forme, oamenii vin în forme diferite: unele femei au coapsele mari, altele nu; unele au șoldurile mai late, altele nu; unele au sâni mari, altele sâni mici – și nu e nimic în neregulă cu nimeni!

Citește și: Cum ar trebui să arate o masă echilibrată

Nu există niciun model de corp perfect după care să ne ghidăm. Fiecare dintre noi ar trebui să își accepte corpul așa cum este și să îl îngrijească constant pentru a fi în cea mai bună formă. Deși apreciem apariția modelelor plus size (atenție, plus size nu înseamnă obeze sau supraponderale), și femeile slabe sunt „femei adevărate”.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.