Sinii pot da dureri de cap

By  | 

Tensiuni lunare

Inaintea fiecarei menstruatii, apare o greutate suplimentara si chiar senzatia de ace in sini, din cauza estrogenilor in exces. Daca iei pilule contraceptive, doar in primele trei luni de administrare te vor durea sinii, dupa care scapi de acest disconfort. Pentru a evita durerile de sini premenstruale, poti sa iei un simplu antiinflamator, aspirina sau ibuprofen (doar daca n-ai gastrita sau ulcer!).

Balast la purtatoare

Cu un bust impunator, trebuie sa ai grija si pe verticala, si la orizontala. Sinii mari devin o povara pentru coloana ta vertebrala, iar daca nu sint sustinuti corespunzator, prin sutiene cu cupe ample si cu bretele late, iti dau dureri de umeri si spate; in timp, deformeaza chiar sira spinarii. Daca vrei, poti dormi cu un sutien comod, fara balene.

Noduli de alarma

In fiecare luna, la 2-3 zile dupa menstruatie, iti palpezi sinii – asta e lege! Daca observi vreun nodul, cit de mic, du-te urgent la medic. Cel mai probabil e cauzat de tulburarea secretiilor de hormone din ovare, iar asta nu se regleaza de la sine. Cu tratamentul potrivit, nodulii dispar. Dar poate fi si o tumora canceroasa, care trebuie rezolvata de urgenta.

“Siliconare” fara bisturiu

Variante mai ieftine decit implantul sint cremele si pilulele pentru marirea sinilor. Cele mai multe sint pe baza de plante, dar efectul asupra glandelor mamare poate fi nociv, pentru ca actioneaza la fel ca estrogenii. Prin urmare, iti vor cauza dureri mari de sini si chiar inflamatii. Retine ca aceste produse nu sint aprobate de nici o autoritate medicala si nu-ti garanteaza nimeni efectele asupra corpului.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *