Si tu ai fire de par crescute sub piele?

Firele de păr crescute sub piele sunt cea mai mare problemă de care ne lovim toate vara. Iată cum să scapi de ele și să te bucuri de o piele fină. 

De fiecare dată când văd o umflătură roșie pe piele, semn că acolo e un fir de păr inflamat, care nu a reușit să străpungă epiderma, mă enervez și îl zgândăr, reușind să-l fac să fie și mai evident decât era inițial. Dacă și tu ai această problemă, trebuie să știi că modul cum te epilezi este responsabil de apariția acestei doleanțe care îți strică „ținuta de plajă”. Ca să nu mai fii nevoită să umbli la ele atunci când apar, cel mai bine te ocupi să previi din start apariția lor. Cum faci asta? Relativ simplu. Cel mai important, îți schimbi rutina de epilare. Iată ce trebuie să știi:Cum poti calma iritatiile dupa epilare

1. Epilatul cu lama nu-ți face bine

Soluția ideală pentru a scăpa de firele crescute sub piele este, bineînțeles, laserul, dar dacă nu te lasă buzunarul să încerci asta, și nici epilarea cu ceară nu-ți este pe plac, încearc-o pe cea pe bază de cremă depilatoare, este mult mai bună decât lama. Alege una puternic hidratantă, fără alcool, și epilează-te în direcția creșterii firului de păr, nu invers, cum adesea se vehiculează. Atunci când te epilezi în direcția inversă creșterii naturale a firului, părul are mai multe șanse să se blocheze sub piele atunci când crește.

5 neplaceri cauzate de epilarea inghinala

2. Exfoliază-te regulat

Dacă apelezi la loțiunea exfoliantă din joi în paște, nu-i de mirare că firele de păr devin rebele și nu mai cresc așa cum trebuie. Ideal ar fi să-ți exfoliezi pielea o dată, de două ori pe săptămână – și da, asta include și zona inghinală. Pentru efecte și mai bune, folosește și un aparat de exfoliere blândă, precum Clarisonic. O altă metodă eficientă este perierea uscată, care te scapă instant de celulele moarte care îți încarcă porii, împiedicând firul să crească normal și natural și provocând acele inestetice umflături.

Pregateste-ti pielea de vara

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise