Sfaturi pentru vegetarienii care merg în vacanță

Ești vegetariană și îți faci grijă că nu vei avea ce mânca când pleci în vacanță? Urmează sfaturile COSMO și vei reuși să o faci!

Pentru vegetarieni poate fi dificil să plece în vacanță, fie că e vorba de alt oraș sau altă țară. Dacă acum poți găti în propria bucătărie și ai aflat unde sunt cele mai bune fast food-uri și restaurante vegetariene și vegane din oraș, când ajungi într-un loc nou… te mulțumești cu pizza, salate sau cartofi prăjiți. Chiar dacă multe persoane cred că dacă nu mănânci carne înseamnă că nu mănânci aproape nimic, tu știi cât de variat poate fi meniul unui vegetarian și nu ai chef să te chinui să găsești ceva de mâncare când pleci în vacanță.Citește și: Cum să te descurci ca singura vegetariană din familie

Ce e de făcut?

Pentru început, unde te cazezi în această vacanță? Cel mai probabil vrei să alegi un hotel cât de cât aproape de centru, la preț decent și… cam asta e tot. Mai bine, caută un loc care să aibă și chicinetă, pentru a-ți putea prepara singură mâncarea. Poate că nu ai chef să gătești și în vacanță, însă, dacă alegi preparate simple, nu e mare pierdere de timp. În orice caz, e mai bine decât să intri în fiecare restaurant pe care îl găsești pentru a întreba dacă au și opțiuni vegetariene.

Citește și: 5 rețete delicioase cu tofu

Apoi, caută dinainte să pleci de acasă piețe sau supermarket-uri cu multe produse vegetariene/vegane. Astfel, vei știi de unde să îți faci cumpărăturile când vei ajunge acolo. Mulțumită Google Maps, vei știi exact unde trebuie să ajungi!

Acest lucru este valabil și pentru restaurante sau fast food-uri. Tot ce trebuie să faci este să dai un search pe Google după „vegetarian restaurant <orașul unde vei ajunge>” și vei găsi o grămadă.

De asemenea, îți recomandăm aplicația gratuită HappyCow. Aceasta te ajută să găsești localuri din sute de orașe, fie că sunt cafenele, pub-uri, restaurante, fast food-uri sau magazine. Bineînțeles, vei găsi aici și adresele lor (+ cum să ajungi acolo), iar utilizatorii pot lăsa review-uri, pentru ca tu să te hotărăști mai ușor.

Citește și: Pregătește-te pentru călătoria cu avionul!

Nu în ultimul rând, învață câteva cuvinte în limba care se vorbește în acea țară. Sigur, poți întreba în engleză, dar este posibil ca ospătarul să nu înțeleagă exact ce nu vrei să conțină mâncarea ta.

Pentru a te ajuta să îți organizezi mai bine vacanța, Vola.ro a lansat opțiunea Smart Connection, care permite combinarea mai multor zboruri de la companii aeriene diferite, o inovație proprie la care a lucrat peste un an.

Smart Connection înseamnă, practic, combinarea mai multor zboruri, în general de la companii aeriene diferite, care în mod normal nu se pot combina în sistemele de rezervări existente pe piață. Rezultatul este un zbor mixt, cu escale inteligente. În plus, Vola.ro oferă gratuit Garantia Smart Connection care protejează clienții în cazul în care pierd o conexiune pentru că unul dintre zboruri a fost anulat sau a avut întârzieri.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.