Sfaturi pentru numararea caloriilor

Dacă vrei să slăbeşti şi ai început să îţi numeri caloriile, ştii deja cât de importantă este precizia. Pentru a da jos cât mai repede kilogramele în plus (şi cine nu-şi doreşte asta?) trebuie să ştii exact câte calorii ai consumat în fiecare zi. COSMO s-a gândit să te ajute, aşa că ţi-a pregătit câteva sfaturi.

În primul rând, nu te baza niciodată pe memorie. Fie că eşti sau nu la dietă, poate fi greu să îţi aduci aminte tot ce ai mâncat pe durata zilei. Şi chiar dacă ţii minte ce ai mâncat, nu îţi aduci aminte exact cât. Nu cred că mai e nevoie să spun că dacă nu ştii exact ce şi cât ai mâncat nu vei reuşi să ai un număr exact al caloriilor.

Din acest motiv, îţi recomandăm să ai mereu la îndemână ceva pe care poţi nota ce ai mâncat. Nu aştepta până seara să notezi numărul caloriilor, ci fă acest lucru imediat înainte să pui mâna pe furculiţă. Poţi purta în geantă un mic carneţel sau, mai simplu, îţi poţi instala o aplicaţie pe telefon. Aruncă un ochi peste acest articol şi alege aplicaţia preferată!

De asemenea, nu te mulţumi să ghiceşti porţiile. Avem tendinţa să subestimăm mărimea unei porţii şi să mâncăm mai mult decât credem. Cumpără-ţi un cântar de bucătărie, care te va ajuta să îţi dai seama exact câte calorii consumi. Nu este nevoie să îl foloseşti la fiecare masă, dar atunci când mănânci ceva nou, cântăreşte-l, pentru ca pe viitor să ştii exact câte grame are porţia ta.

Multă lume uită de micile gustări de peste zi sau le ignoră, gândindu-se că nu au la fel de multe calorii ca o masă adevărată. Însă aceasta este o mare greşeală! Adunate, aceste mici gustări strâng o grămadă de calorii pe care nu le iei în calcul. Chiar dacă ieşi în oraş cu o prietenă şi nu comanzi desert, dar iei câteva înghiţituri de la ea, tot ai consumat câteva calorii.

Încearcă să notezi tot ce mănânci, chiar dacă ai impresia că nu e prea mult. Vei descoperi că aceste gustări aparent nesemnificative contează destul de mult.

Dacă vrei să îţi numeri caloriile, este important să o faci corect. Doar aşa vei ajunge la rezultatele pe care ţi le doreşti!

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.