Sfaturi pentru igiena intimă vară

Igiena intimă este un lucru pe care toate femeile ar trebui să îl facă în mod corespunzător, în special în perioada verii.

Fiecare femeie vrea să fie sănătoasă, iar asta implică și o igienă corectă, în special „acolo jos”. Și dacă asta nu e de ajuns, vara trebuie să fim chiar și mai atente, pentru că ne putem pricopsi cu candidoză și infecții urinare. Totuși, e destul de simplu să ai grijă de corpul tău, mai ales dacă ții cont de câteva chestii.Infectia urinara. Simptome si tratament

Pentru început, igiena intimă se face o dată pe zi, indiferent de anotimp. Dacă te vei spăla prea des, poți produce dezechilibre bacteriene. Folosește un gel, un săpun sau o spumă destinate acestei zone delicate, fără parfum sau coloranți și cu un PH potrivit. Acestea nu se introduc și în vagin, ci se folosesc doar în afara acestuia. Vaginul are capacitatea de a se curăța singur.

La fel ca întotdeauna, șterge-te mereu dinspre față înspre spate, și atunci când mergi la toaletă, dar și după ce ai făcut duș. În felul acesta, nu vei aduce bacterii din zona anală spre vagin sau uretră.

Atunci când ești la menstruație, este recomandat să îți schimbi absorbantul sau tamponul ceva mai des decât de obicei. De asemenea, ai putea evita folosirea absorbantelor zilnice, pentru că acestea pot împiedica circulația aerului. Mai mult, bacteriile din zonă se pot înmulți mai ușor.

Într-un articol anterior ți-am vorbit despre cum ar trebui să te îmbraci vara pentru a face față căldurii, dar, din păcate, lenjeria intimă este necesară în orice anotimp. Astfel, căldura insuportabilă, transpirația și lenjeria care se freacă de pielea ta îți pot crea neplăceri.

Evită să porți chiloți tanga, dar și chiloți prea mici pentru tine. Este foarte important ca lenjeria intimă să se potrivească perfect măsurii tale. Apoi, alege mereu lenjerie din bumbac, în niciun caz una cu polyester și plastic în compoziție. Alege și costume de baie din bumbac. Ar fi de preferat să eviți și dresurile și să porți cât mai des fuste, pentru a te putea „aerisi”.

Vaginul tau are nevoie de un detox?

În cazul în care simți un miros neplăcut venind dinspre acea zonă, cel mai probabil este vorba de transpirație. Dacă mirosul persistă și/sau vine la pachet cu secreții abundente, este posibil să ai o infecție, caz în care îți recomandăm să faci o vizită medicului ginecolog.

Etichete: hot
Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise