Sfaturi de la un instructor de fitness

By  | 
O viaţă sănătoasă implică în mod direct o alimentaţie echilibrată şi sport. Cu toate acestea, efortul depus pentru exerciţiile fizice trebuie să fie progresiv. Mai mult, există persoane care suferă de anumite afecţiuni, astfel că nu le este indicat să lucreze cu anumite aparate la sala de fitness.
 
Durerile de spate, hernia de disc şi discopatia lombară sunt afecţiuni care implică o atenţie mai mare în ceea ce priveşte efectuarea unor exerciţii fizice în sala de fitness.
 
"Când e vorba de o problemă de spate, de o hernie de disc sau de o discopatie lombară trebuie întărită musculatura spatelui întâi. Toate exerciţiile pe care trebuie să le facă se lucrează doar din şezut, din stat pe genunchi şi culcat. Nimic nu se lucrează cu greutăţi deasupra capului. Toate exerciţiile se lucrează cu gantere mici, cu greutăţi foarte mici şi toate mişcările trebuie făcute lent", a declarat, pentru RTV.NET, Simona Barcău, instructor de fitness.
 
  • CE SĂ MĂNÂNCI ÎNAINTE ŞI DUPĂ SALĂ. Vezi ce alimente te ajută să arzi cele mai multe calorii
 
Mulţi oameni se confruntă şi cu spondiloza cervicală, afecţiune ce are o evoluţie lentă şi care se accentuează odată cu vârsta. De obicei, aceasta se caracterizează prin dureri de umeri care coboară pe braţ şi de multe ori ajung spre degete
 
 
"Aici nu e vorba numai de exerciţii, e vorba si de masaj, e vorba şi de recuperare medicală. La spondiloză poţi să faci un mic masaj la nivelul cefei înainte de începerea gimnasticii medicale, asta pentru încălzire şi după aceea se încep exerciţii pentru întărirea musculaturii", explică instructorul.
 
 
 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *