Sexul si ce poti trata cu el

Sexul nu este doar un fel de a spune te iubesc, poate funcţiona şi pe post de anti-depresiv, calmant pentru orice durere fizică şi energizant pentru zilele ȋn care nici măcar nu ai chef să ridici un deget. Pentru a demonstra că sexul este bun la toate şi că, da, este “aspirina săraculu” şi bogatului deopotrivă, venim cu dovezii ştiinţifice.

Te doare? Răspunsul este: sex

Ȋntr-un studiu recent al Universităţii din Berlin s-a arătat că sexul poate calma sau chiar “şterge” o migrenă cruntă. Dar nu doar sexul, ci şi masturbarea are aceleaşi efecte, mai ales dacă implică stimularea punctului G. Se pare că acest benefic efect de eliminare a durerii, de orice fel ar fi ea, se datorează oxitocinei, un hormon care este eliberat ȋn organism ȋn momentele ȋn care simţim ataşament sau o mare pasiune pentru o anumită persoană, dar care are şi efectele unui calmant foarte puternic.Eşti tristă? Răspunsul este din nou: sex

Faptul că sexul te face să te simţi minunat, chiar dacă ȋn ziua respectivă ai avut parte de veşti proaste sau ţi s-a ȋntâmplat ceva oribil, se datorează faptului că pur şi simplu faci mişcare şi eliberezi astfel endorfine, dar nu este numai sportul… Un studiu al Universităţii din Albany a demonstrat faptul că ȋn timpul unei partide de sex sunt eliberaţi prin spermă doi hormoni cu rol de anti-depresive – estrogenul şi prostaglina.

Nervoasă, stresată? Mă repet: sex

Tot pentru că ȋn teorie sexul este o formă de mişcare care accelerează şi curăţă organismul de toxine, acesta are şi rolul de a diminua sau a anula stresul. Evident, cu cât faci mai mult sex, cu atât vei fi mai relaxată, mai fericită şi mai… tonifiată. Pont: dacă ai o conferinţă şi te stresează acest gând, o partidă de sex te va face să te simţi invincibilă.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.