Semne alarmante ale carentei vitaminei D

Vitamina D este cunoscută şi sub denumirea de “vitamina soarelui”, dar cum cele mai multe dintre noi femeile nu vedem prea des faţa soarelui nici pe timp de vară din cauza orelor prelungite de muncă, ne trezim cu simptome dintre cele mai alarmante care, din păcate, trec de cele mai multe ori nedetectate ca depresia sau predispoziţia la ȋmbolnăvire.

Dar carenţa de vitamina D poate contribui şi la apariţia diverselor boli precum cele de tip autoimun, cancere, diabet sau osteoporoză. Pentru a te asigura că ai suficientă vitamina D, ieşi ȋn weekend afară, sub soare, mănâncă mai mult macrou, muesli şi frunze de un verde ȋnchis, iar dacă ai mai multe semne alarmante din cele de mai jos, ia un supliment ca să te pui la adăpost de boli.
Iată cele mai frecvente semne că ai carenţă de vitamina D:Ai pielea mai ȋnchisă la culoare
N-o să-ţi vină să crezi, dar pielea ta are efect de ecranare a razelor solare, de aceea tu ai nevoie de o expunere mai ȋndelungată la soare pentru a sintetiza vitamina D ȋn organism. Dacă ȋn ultimul timp te ȋmbolnăveşti rapid sau eşti depresivă, ȋncepe să iei un supliment de vitamina D cât de repede poţi.

Te ȋmbolnăveşti din orice
Dacă cineva tuşeşte lângă tine, vei lua răceala, toţi viruşii şi bacteriile ȋţi dau bătăi de cap trimiţându-te lunar ba la doctor, ba la farmacie şi nu-ţi dai seama cum de deodată ai devenit atât de sensibilă.

Cel mai probabil este vorba de o carenţă de vitamina D, dar nu ar fi rău să consulţi medicul pentru a vedea dacă nu ai nevoie şi de zinc.

Eşti depresivă, mai ales iarna
Dacă venirea iernii te ȋntristează profund gândindu-te că ȋncepe chinul zilelor mohorâte care-ţi dau o stare depresivă, este foarte posibil să ai o carenţă de vitamina D, substanţa care cauzează “depresia sezonieră”.

Vitamina D iti poate salva viata

Cele mai bune alimente pentru micul dejun

 

 

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise