Semnale de alarma…"la demisol"

By  | 

Sangerari mai abundente

Schimbi absorbantul mult mai des decat de obicei? Ori de la una, maximum doua zile dificile in timpul menstruatiei, ai depasit trei? S-ar putea sa ai la nivelul uterului o tumora benigna, numita fibrom. Desi uneori poate trece neobservata, ocazional poate avea impact asupra fertilitatii tale.

Ciclu lipsa mai mult de 3 luni

Cand nu-ti vine o luna, doua, nu e musai semn de alarma – stresul si contraceptivele pot fi motivul. Insa 12 saptamani de pauza indica clar o neregula. Fie ai slabit exagerat in ultima vreme, fie ai un dezechilibru hormonal. Cauza este adesea o tiroida lenesa sau sindromul ovarului polichistic.

Dureri pelvine repetate

Senzatia de disconfort persistent sau crampele ce nu scad in intensitate nici dupa ce iei medicamente antiinflamatorii pot trada o endometrioza- afectiune caracterizata prin migrarea tesutului uterin in cavitatea abdominala. Alta posibilitate: boala inflamatorie pelvina, o infectie determinata de Chlamydia sau gonoree. Ambele au ca rezultat infertilitatea, deci este absolute recomandat sa mergi cat de repede la medic.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *