Se intrerupe aerul respirabil din Capitala!

By  | 

“Rugam cetatenii sa isi tina respiratia in perioada mai sus anuntata”, se precizeaza in apelul companiei AstraZeneca. Bucurestenii au putut gasi de luni, 27 aprilie, in tot orasul, 10.000 de asemenea afise informative. Aceasta actiune face parte din campania de educare si sensibilizare a opiniei publice, cu titlul “Astmul poate fi controlat”.

Intre orele 16.00 si 20.00, in Parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle), bucurestenii vor putea efectua gratuit teste de spirometrie, importante pentru diagnosticarea si monitorizarea astmului bronsic. Este vorba de o procedura simpla, prin care este masurata cantitatea de aer pe care o persoana o poate inspira si expira, intr-un anumit interval de timp.

Pentru realizarea acestor teste, organizatorii au pregatit 5 aparate speciale, numite spirometre, care se vor gasi in spatiul special amenajat in acest sens si vor fi operate de 5 medici si 10 asistente medicale. De asemenea, cei interesati vor primi informatii despre astm, dar si sfaturi medicale, de la specialistii care le vor sta la dispozitie.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *