Scrisoare pentru mine, cea de 18 ani

Draga mea,

Știu că ești puțin stresată și confuză în această perioadă și e de înțeles: curând urmează să dai BAC-ul, trebuie să alegi o facultate bună, să dai admiterea, părinții stau pe capul tău să înveți, ai vrea să ieși mai mult în oraș, cu iubitul nu te mai înțelegi așa bine… Calmează-te! Acum, la 24 de ani, toate acestea par niște nimicuri de care nu trebuie să te îngrijorezi. E chiar amuzant când mă gândesc pentru ce îți bați tu capul acum.Vrei să știi ce se va întâmpla în viitor? Hai să-ți zic!

În primul rând, de ce ești atât de stresată cu BAC-ul? Mii de elevi îl trec an de an, nu e chiar atât de greu! Doar ai învățat pentru testele și tezele din timpul școlilor, nu? Crezi că profesorii vor pregăti niște subiecte de care nu ai auzit niciodată? Ascult-o puțin pe maică-te și mai stai acasă, învață ce ai de învățat și o să fie totul ok.

Nici nu facultatea nu e atât de dificil. Știu, încă nu ai decis la ce facultate vrei să dai și te simți prost că nu știi ce vrei să faci cu viața ta, dar ghici ce? Nici cei care au terminat deja facultatea nu prea știu ce să facă cu viața lor. Toată lumea îți spune cât de important este să alegi o facultate bună pentru a-ți face un viitor și pune presiune pe tine, dar ar trebui să te calmezi puțin. Alege ce îți place, pregătește-te pentru admitere și în scurt timp vei ajunge să te plictisești la cursuri.

Cum, credeai că facultatea o să fie super distractivă, că vei învăța multe chestii interesante, că nu te vei mai plictisi ca în liceu? Hahahaha, ce naivă ești! De fapt, la facultate totul e mai lejer, iar profesorilor nu prea le pasă de tine (nu te mai aștepta să tragă cineva de tine pentru a preda eseul la timp sau pentru a învăța pentru un examen), însă vei avea destul de învățat. Sute de pagini pentru un examen. Așa că învață pe tot parcursul semestrului, nu doar în sesiune! Și învață din timp și pentru examenul de licență!

Ok, există și o parte bună: vei cunoaște multă lume nouă la facultate și vei ieși mai des în oraș! Woohooo!

Cu job-ul… ei bine, asta chiar o să fie frustrant. Ba o cauți luni de zile ceva fără succes, ba o să apară o ofertă din senin. Nu te lăsa demoralizată dacă nu găsești imediat un job în domeniul dorit de tine, mai devreme sau mai târziu o să apară și o să fie super!

O să fie atât de super că o să te muți singură! Nu credeai că o să se întâmple prea curând, nu? Sigur, n-o să trăiești în lux, nu te gândi la asta, dar, mai ales dacă știi cum să ai grijă de bani, te vei descurca destul de bine.

De fapt, poate că te-ai descurca și mai bine dacă nu ar trebui să dai mare parte din salariu la dentist. Da, în sfârșit ți-ai făcut curaj să mergi la dentist, dar cam târziu, așa că problemele tale s-au agravat. Lasă frica deoparte și fă-ți programare! Rezolvă-ți cât mai devreme orice problemă.

Cât despre iubitul cu care nu te mai înțelegi… Da, o să vă despărțiți și da, o să suferi. Hai, nu te supăra! O să îți treacă și apoi o să dai de alți tipi, unii mai grozavi, unii nu prea. În plus, credeai că pe tipul acesta îl iubești? Ha! Încă n-ai idee ce înseamnă să iubești, dar o să vezi mai târziu ce diferit este. Într-un sens bun, bineînțeles.

Deci, capul sus! Vei trece peste anumite hopuri, vei întâmpina altele, dar așa-i viața. Calmează-te și gândește pozitiv!

Cu drag,

Tu, cea de 24 de ani

 

P.S.: Nu bea mai mult de 3 shot-uri de tequilla. O să-mi mulțumești cândva.

Nici un comentariu

Comentariile sunt inchise