Schimba-ti rutina de fitness… acum

Mușchii tăi au nevoie de zile de odihnă, dar și de varietate în exerciții. Iată ce propuneri are COSMO:

Probabil că ai sesizat pe orice DVD cu exerciții e fitness sau în programul gândit de orice instructor serios de sport – rutina mișcărilor fizice trebuie schimbată, updatată și variată tot timpul. Nu doar ca să nu te plictisești, dar mușchii tăi au nevoie de presiune diferită, în zile diferite pentru a obține rezultatele scontate.Vorbeste cu instructorul

E foarte bine că te duci la mai multe clase de sport și că variezi programul de fitness. Dacă totuși simți că ai nevoie de mai mult sau de alt tip de exerciții – din zona izometrie, cardio etc – abordează profesorul înainte de clasa de sport și spune-i ce te preocupă. Cu siguranță el te va ajuta să evoluezi așa cum ți-ai propus.

Schimba ritmul

Ești fan al benzii de alergat? E perfect! Ai grijă însă să îți setezi viteza diferit, în funcție de zilele de antrenament. Chiar dacă alegi să folosești banda de alergat în fiecare zi, stabilește un program pentru ea – luni alearga mai rapid, marți domolește ritmul și tot așa, în funcție și de restul antrenamentelor pe care le mai faci.

Variaza locul

Clasele din sălile de fitness sunt grozave, dar te poți antrena la fel de serios și în parcuri sau, mai ales acum, că s-a încălzit afară, alege să te antrenezi pe un stadion sau chiar în curtea casei (dacă ai asta la dispoziție). Schimbă rutina cât de des poți – astfel nu riști să te plictisești și vei avea mai mult spor atunci când îți efectuezi exercițiile.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.