Scapa de lenea de la ora 4 pm

Decorează-ţi biroul ȋn culori solare

Că e roşu, portocaliu sau galben, trebuie să ai un obiect sau, şi mai bine, o floare, pe care s-o priveşti şi să te energizezi cu ajutorul cromoterapiei. Culorile solare reactivează imediat creierul – după doar 5 minute de relaxare privind superba ta floare roşie de pe birou ȋţi garantez că te vei simţi gata să ataci proiectul ăla de care acum nu ai nici un chef.

Ieşi la aer!

Dacă mai este şi puţin soare afară, cu atât mai bine! Soarele mai poartă numele şi “vitamina D naturală” pentru că odată ce eşti afară, la aer, razele intră prin pupile şi astfel organismul poate sintetiza vitamina D şi regla producţia de melatonină, hormonul responsabil cu senzaţia de relaxare, custare de bine. De asemenea, aerul din spaţiile ȋnchise te poate obosi la propriu – corpul tău are nevoie de aer curat şi rece pentru a funcţiona bine. Ȋn concluzie, ieşi la o plimbărică!



Uleiuri esenţiale de citrice

Ȋncepe prin a mânca o portocală sau o mandarină (vitamina C este un puternic energizant), apoi aplică la tâmple, la ceafă, pe gât şi la ȋncheieturile mâinilor ulei esenţial de lemongrass, lămâie, portocală sau bergamotă (flori de portocal). Uleiurile esenţiale din citrice energizează, dar ȋţi şi schimbă starea de spirit – te vei simţi mai dinamică, dar şi mai fericită. Poţi ţine pe birou un bol cu potpurri pe care să-l parfumezi ȋn fiecare dimineaţă cu ulei esenţial.

Meditează!

Cu toate că se vehiculează tot felul de teorii privind cum, când şi de ce să meditezi, adevărul este că nu ar trebui să fie ceva complicat. Ideea este ca meditaţia să te destindă şi să te facă puţin mai ȋnţeleaptă. Ȋn concluzie, poţi medita şi la birou, pe scaun, relaxându-te şi ascultând muzică de chill-out pentru “a muţi” colegii sau acasă, pe covorul din sufragerie. Nu există o anumită poziţie de meditaţie, dar cum respiraţia adâncă şi liniştitoare este importantă, n-ar strica să stai dreaptă. A medita nu ȋnseamnă a sta cu mintea goală (oricum nu poţi), ci a medita la ceva – cel mai la ȋndemână ar fi să meditezi la ce şi cine-ţi pune zâmbetul pe buze ȋn fiecare zi.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.